ЈОУ Библиотека „Феткин“ Кавадарци

Facebook страна Instagram Прашај го библиотекарот! Нашата локација
 
Home
Добредојдовте на веб сајтот на ЈОУ Библиотека „Феткин“ Кавадарци
На сите пријатели и корисници на нашите услуги, Библиотеката „Феткин“ Ви посакува... PDF Печати Е-пошта
сабота, 31 декември 2011 14:52
Novogodisna_cestitka
Последно освежено на сабота, 31 декември 2011 14:56
 
Историјат за библиотеката PDF Печати Е-пошта

a_logo_Fetkin

Корените на библиотекарството на подрачјето на општина Кавадарци ги наоѓаме во манастирите кои се во непосредна близина на општината. Се до првата половина на XIX век црквите и манастирите се главни културно-просветни жаришта во Македонија.

Првото читалиште е формирано 1870 година во Ваташа. Откриени се околу 10 ракописи на досега непознат македонски книжевник, свештеникот Глигор Хаџи-Орданов од Ваташа кои потекнуваат од XIX век.

Повеќе...
 
Мисија PDF Печати Е-пошта

a_logo_FetkinКултурата заснована на вредностите кои ја надминуваат изолираноста, самодоволноста, ксенофобијата и предрасудите, ги овозможува виталните процеси на комуникација, размена на податоци и знаење, идеа и компетенција.

Проширување на видиците на знаењето, слободниот пристап на информација се неопходни услови за едно општество и играат важна улога во градењето на личноста.

Врската која постои помеѓу културата заснована на знаење и општеството засновано на култура, достигнуваат моќ која е ефективна и соцојално – политички и историски и развојно.

Повеќе...
 
Визија PDF Печати Е-пошта
a_logo_Fetkin

 

Јавната Општинска Установа Библиотека ,,Феткин,, е мултикултурен граѓански информативен центар и вредносен капитал на општина Кавадарци, а воедно и на Република Македонија.

 

Нејзино е:

 • Да служи на знаењето, на мудроста, уметноста, образованието, читањето, пишењето, сеќавањето;
 • Да овозможи непречен, континуиран и сеопфатен пристап до информацијата, до научни, образовни и културни добра;
 • Да биде основа за сигурен, зголемен и одржлив развој на земјата, нејзиниот напредок и нејзината благосотојба;
 • Да биде најдобро опкружување за истражување, креативност, учење, работа, забава.
 • Да имслужи на сите граѓани во Република Македонија без никакви огранишувања.

И така да служи засекогаш, за сите времиња, за потребите, интересите и причините за минатото и сегашноста, а посебно за иднината.

 
Добредојтовте на нашиот нов сајт! PDF Печати Е-пошта
недела, 30 октомври 2011 01:00
Добредојдовте на официјалниот сајт на библиотека „Феткин“ од Кавадарци. На ова место ќе се обидеме да ги доближиме до Вас сите новитети и настани коишто се однесуваат на нашата билиотека.

a_logo_FetkinСтраната ќе биде редовно ажрирана со нови податоци, а исто така ќе се креира листа на настани коишто тековно се одвиваат во библиотеката и исто така настани коишто се закажани за во иднина.

Последно освежено на сабота, 05 ноември 2011 20:21
 
<< Почеток < Пред 21 22 23 Следно > Крај >>

Страница 23 од 23

Корисни податоци

Препорачани книги

 • Роберт Ладлам-Московски вектор
 • Грешница - Весна Радусиновиќ
 • Венецијанското предавство - Стив Бери
Previous Next

Препорачани детски книги

 • Чудна случка во ноќта- Марк Хадон
 • Чудна случка во ноќта-Марк Хадон
 • Девојчето од шестата месечина - Муни Вичер
 • Јулски дневник-Бошко Смаќоски
 • Супердевојче-Томе Арсовски
Previous Next

Виртуелна библиотека на Македонија

Банер

Работно време

понеделник 08:30 - 19:00
вторник 08:30 - 19:00
среда 08:30 - 19:00
четврток 08:30 - 19:00
петок 08:30 - 19:00
сабота /
недела /

Библиотека Феткин на Facebook

Facebook Image

Најчитани книги

 • кристин каст-избрана
 • Ден Браун-Ангели и демони
 • Девојката што го урна осилото - Стиг Ларсон
 • Џеноф Пам-Сопругата надипломатот
 • мерилин кеј-далеку од очи далеку од срце
 • Девојката која играше со оган - Стиг Ларсон
 • Девојката со тетоважа на змеј - Стиг Ларсон
Previous Next

Најчитани детски книги

 • Ривали - Синди Џефрис
 • Девојчето од шестата месечина - Муни Вичер
 • Нина и клетвата на пернатата змија - Муни Вичер
 • Хари Потер и полукрвниот принц - Џ. К. Раулинг
 • Новородена ѕвезда-Синди Џефрис
 • Тајни амбиции- Синди Џефрис
 • Посегнете по ѕвездите
Previous Next

Моментално активни корисници

Има 52 гости присутен/ни

[+]
 • Increase font size
 • Decrease font size
 • Default font size
 • default color
 • blue color
 • green color