ЈОУ Библиотека „Феткин“ Кавадарци

Facebook страна Instagram Прашај го библиотекарот! Нашата локација
 
Home Услуги Ценовник
Ценовник PDF Печати Е-пошта

a_logo_Fetkin

Ц Е Н О В Н И К
Библиотека ,,ФЕТКИН,, - Кавадарци


1.  Членска карта – годишна.........................................200,00 ден.

2. Користење на печатен библиотечен материјал.....5,00 ден. по примерок

3. Задоцнина..................................................................5,00 ден./ден

4. Известување за задоцнина

- Прво - 20 дена по истечениот рок .................................30,00 ден.

- Второ - 40 дена по истечениот рок ................................60,00 ден.

- Трето - 60 дена по истечениот рок ................................120,00 ден.

 - Четврто - 100 дена по истечениот рок ...........................240,00 ден.

5.  Резервација на книга................................................5,00 ден. примерок

6.  Фотокопирање (најмногу до 100 страни)
- А4 еднострано............................................................. 3,00 ден.
- А4 двострано................................................................5,00 ден.
- А3 еднострано...............................................................6,00 ден.
- А3 двострано.................................................................10,00 ден.

7.  Печатење
- црно бело...................................................................10,00 ден. страна
- во боја........................................................................50,00 ден. страна

8.  Скенирање
- документ.....................................................................30,00 ден. страна
- слика..........................................................................30,00 ден. страна

9.  Интернет услуги ...........................................................30,00 ден. час

10. Помош при користење на услуги ...............................30 мин./20,00 ден.

11. Изнајмување
LCD проектор + човек.................................................2.000,00 ден + (400,00 ден./пол.дневница)
платно.........................................................................500,00 ден.
простор.......................................................................2.000,00 ден.(2-4 часа)  3.000,00 ден.(над 4 часа)

12. Организација на настани .............................................. 500,00 - 1.000,00 ден.

13. Изнајмување на некнижен материјал

- CD, DVD .........................................................................20,00 ден./примерок на ден

- Играчка ..........................................................................50,00 ден./примерок на ден

 

Корисни податоци

Препорачани книги

 • Грешница - Весна Радусиновиќ
 • Роберт Ладлам-Московски вектор
 • Венецијанското предавство - Стив Бери
Previous Next

Препорачани детски книги

 • Чудна случка во ноќта-Марк Хадон
 • Јулски дневник-Бошко Смаќоски
 • Чудна случка во ноќта- Марк Хадон
 • Супердевојче-Томе Арсовски
 • Девојчето од шестата месечина - Муни Вичер
Previous Next

Виртуелна библиотека на Македонија

Банер

Работно време

понеделник 08:30 - 19:00
вторник 08:30 - 19:00
среда 08:30 - 19:00
четврток 08:30 - 19:00
петок 08:30 - 19:00
сабота /
недела /

Библиотека Феткин на Facebook

Facebook Image

Најчитани книги

 • Ден Браун-Ангели и демони
 • мерилин кеј-далеку од очи далеку од срце
 • Девојката со тетоважа на змеј - Стиг Ларсон
 • Девојката која играше со оган - Стиг Ларсон
 • кристин каст-избрана
 • Девојката што го урна осилото - Стиг Ларсон
 • Џеноф Пам-Сопругата надипломатот
Previous Next

Најчитани детски книги

 • Нина и клетвата на пернатата змија - Муни Вичер
 • Хари Потер и полукрвниот принц - Џ. К. Раулинг
 • Девојчето од шестата месечина - Муни Вичер
 • Новородена ѕвезда-Синди Џефрис
 • Тајни амбиции- Синди Џефрис
 • Ривали - Синди Џефрис
 • Посегнете по ѕвездите
Previous Next

[+]
 • Increase font size
 • Decrease font size
 • Default font size
 • default color
 • blue color
 • green color