ЈОУ Библиотека „Феткин“ Кавадарци

Facebook страна Instagram Прашај го библиотекарот! Нашата локација
 
Home Услуги
Услуги
Завршни сметки PDF Печати Е-пошта

Завршна сметка за 2016 год. на ЈОУ Библиотека „Феткин“ Кавадарци на следниот линк.

Завршна сметка за 2017 год. на ЈОУ Библиотека „Феткин“ Кавадарци на следниот линк.

Завршна сметка за 2018 год. на ЈОУ Библиотека „Феткин“ Кавадарци на следниот линк.

 
Ценовник PDF Печати Е-пошта

a_logo_Fetkin

Ц Е Н О В Н И К
Библиотека ,,ФЕТКИН,, - Кавадарци


1.  Членска карта – годишна.........................................200,00 ден.

2. Користење на печатен библиотечен материјал.....5,00 ден. по примерок

3. Задоцнина..................................................................5,00 ден./ден

4. Известување за задоцнина

- Прво - 20 дена по истечениот рок .................................30,00 ден.

- Второ - 40 дена по истечениот рок ................................60,00 ден.

- Трето - 60 дена по истечениот рок ................................120,00 ден.

 - Четврто - 100 дена по истечениот рок ...........................240,00 ден.

5.  Резервација на книга................................................5,00 ден. примерок

Повеќе...
 
Правила и обврски при заченување PDF Печати Е-пошта

a_logo_Fetkin

• Правото за позајмица на библиотечен материјал е неотуѓиво, што значи дека со членската карта освен зачленетото лице, друго лице еможе да врши позајмица,
 
• Рокот за позајмувањето на книгата е 14 работни дена,
 
• Можност за пролонгирање на рокот за позајмување , уште 15 работни дена,
 
• По задржување на книгата и после пролонгираниот рок се наплаќа задоцница т.е 5ден. по ден, а најмногу 7 работни дена,
 
• Оштетената книга членот е должен да ја замени со иста таква,

• Загубената книга членот е должен да ја набави или да ја плати во износ одреден од библиотеката.


Оди до: Ценовник

 
Книжен фонд PDF Печати Е-пошта

a_logo_Fetkin

Пребарување на книжен фонд преку COBISS - Виртуелна библиотека на Македонија

 

cobiss-prebaruvanje-min

 
Нови изданија PDF Печати Е-пошта
a_logo_Fetkin
 


Корисни податоци

Препорачани книги

 • Роберт Ладлам-Московски вектор
 • Грешница - Весна Радусиновиќ
 • Венецијанското предавство - Стив Бери
Previous Next

Препорачани детски книги

 • Чудна случка во ноќта- Марк Хадон
 • Јулски дневник-Бошко Смаќоски
 • Чудна случка во ноќта-Марк Хадон
 • Девојчето од шестата месечина - Муни Вичер
 • Супердевојче-Томе Арсовски
Previous Next

Виртуелна библиотека на Македонија

Банер

Работно време

понеделник 08:30 - 19:00
вторник 08:30 - 19:00
среда 08:30 - 19:00
четврток 08:30 - 19:00
петок 08:30 - 19:00
сабота /
недела /

Библиотека Феткин на Facebook

Facebook Image

Најчитани книги

 • мерилин кеј-далеку од очи далеку од срце
 • Девојката која играше со оган - Стиг Ларсон
 • кристин каст-избрана
 • Девојката што го урна осилото - Стиг Ларсон
 • Џеноф Пам-Сопругата надипломатот
 • Девојката со тетоважа на змеј - Стиг Ларсон
 • Ден Браун-Ангели и демони
Previous Next

Најчитани детски книги

 • Хари Потер и полукрвниот принц - Џ. К. Раулинг
 • Новородена ѕвезда-Синди Џефрис
 • Посегнете по ѕвездите
 • Девојчето од шестата месечина - Муни Вичер
 • Тајни амбиции- Синди Џефрис
 • Ривали - Синди Џефрис
 • Нина и клетвата на пернатата змија - Муни Вичер
Previous Next

[+]
 • Increase font size
 • Decrease font size
 • Default font size
 • default color
 • blue color
 • green color