Новости и соопштенија

Онлајн прашалник

За сите деца до 14 години, ве молам одвоете малку време и пополнете го нашиот прашалник на овој линк.   Ви благодариме за одвоеното време при пополнување на овој прашалник ЈОУБиблиотека „ Феткин“...

read more
Саем на книгата 2013

Саем на книгата 2013

Во рамките на месецот на книгата, Библиотека ФЕТКИН-Кавадарци организираше САЕМ НА КНИГАТА 2013 (28.10.2013 - 02.11.2013) Галеријата на фотографии од САЕМ НА КНИГАТА 2013 можете да ја погледнете на овој линк  ...

read more
Промоција – Винка Саздова

Промоција – Винка Саздова

Во рамките на Саемот на книга 2013 и Месецот на книгата македонската писателка Винка Саздова, имаше промоција на нејзините дела. Галеријата на фотографии од оваа промоција можете да ја погледнете на овој...

read more
Поетско читање во спомен на поетот Томе Андов

Поетско читање во спомен на поетот Томе Андов

Во спомен на поетот Томе Андов , на 7 октомври 2013 год. во просториите на Библиотека ФЕТКИН - Кавадарци во 17:30 ч, се одржа Поетско Читање, во организација на Библиотека „Феткин“ и друштво на писатели „Тиквешки Цветови“. Повеќе фотографии можете да погледнете во...

read more
Чествување по повод 90 години од раѓањето на С.Х Тефов – ФЕТКИН

Чествување по повод 90 години од раѓањето на С.Х Тефов – ФЕТКИН

По повод 90 години од раѓањето на патронот на библиотека ФЕТКИН - Кавадарци, Стефан Хаџи Тефов - Феткин, беше одржана свечена академија, на која се положи свежо цвеќе на бистата на патронот, и беа доделени награди од паспишаниот литературен конкурс...

read more
Саем на книгата 2012 – Кавадарци

Саем на книгата 2012 – Кавадарци

Во периодот од 22 до 29 октомври се одржува Саем на книгата 2012 во Кавадарци во просториите на Библиотека Феткин. Во прилог можете да погледнете фотографии од Саемот на книгата. Повеќе фотографии можете да погледнете во делот Галерија или директно...

read more
Поетско читање во сеќавање на Томе Андов

Поетско читање во сеќавање на Томе Андов

На 9 октомври 2012 год, во просториите на Библиотека „Феткин“ -Кавадарци, во соработка со Поетски клуб „Тиквешки цветови“, се одржа поетско читање во сеќавање на Томе Андов. Промоција на поетесата Валентина Атанасова. Повеќе фотографии можете да погледнете во делот...

read more

Контакт

043/413-099
fetkinkav@t-home.mk

 Директор, Весна Гркова

Адреса

7-ми Септември, бр.1
Кавадарци
1430
Р.С. Македонија
Локација

Работно време

Понеделник   08:30 - 19:00
Вторник           08:30 - 19:00
Среда               08:30 - 19:00
Четврток         08:30 - 19:00
Петок               08:30 - 19:00
Сабота              /
Недела             /

 

Следете не