Четврта меѓународна конференција ,,Примената на вештачката интелегенција во библиотекарството: предизвици и можности”

Четврта меѓународна конференција ,,Примената на вештачката интелегенција во библиотекарството: предизвици и можности”

Четврта меѓународна конференција ,,Примената на вештачката интелегенција во библиотекарството: предизвици и можности”, Дојран, 16-17 мај 2024 година, во организација на Библиотекарското здружение на Македонија на која учествуваа и вработените од Библиотека...
Библиотека Феткин организираше Кавадаречки Поетски Натпревар

Библиотека Феткин организираше Кавадаречки Поетски Натпревар

На 23 мај, по повод Денот на сесловенските просветители “Св.Кирил и Методиј” 24 мај, Библиотека Феткин во соработка со Милица Паулус организираше Кавадаречки Поетски Натпревар. На натпреварот учество земаа 22 поети од Кавадарци кои ги читаа своите творби,...
Промоција на книгата “Со солзи по патот на судбината” од Диме Ристов

Промоција на книгата “Со солзи по патот на судбината” од Диме Ристов

Синоќа 22 мај, во Центарот за култура “Ацо Ѓорчев” Неготино, Библиотека Феткин одржа промоција на книгата “Со солзи по патот на судбината” од Диме Ристов на која издавач е Библиотека Фекин. На промоцијата на оваа автобиографија говореше авторот...
Библиотека Феткин Кавадарци Ве поканува на промоција на книгата „Со солзи по патот на судбината“

Библиотека Феткин Кавадарци Ве поканува на промоција на книгата „Со солзи по патот на судбината“

Библиотека Феткин Кавадарци Ве поканува на промоција на книгата „Со солзи по патот на судбината“ од Диме Ристов во НЕГОТИНО. 22 Мај (Среда) од 19.00 часот Центар за култура Ацо Ѓорчев...
Кавадаречки Поетски Натпревар

Кавадаречки Поетски Натпревар

СЕ ОХРАБРУВААТ СИТЕ ПОЕТИ ОД ОПШТИНА КАВАДАРЦИ Да земат учество во наградниот натпревар во читање на сопствени поетски творби. Со овој настан во организација на Библиотека Феткин Кавадарци и Милица Паулус ќе се обележи празникот на сесловенските просветители Св. Кирил...