Новости и соопштенија

Четврта меѓународна конференција ,,Примената на вештачката интелегенција во библиотекарството: предизвици и можности”

Четврта меѓународна конференција ,,Примената на вештачката интелегенција во библиотекарството: предизвици и можности”

Четврта меѓународна конференција ,,Примената на вештачката интелегенција во библиотекарството: предизвици и можности", Дојран, 16-17 мај 2024 година, во организација на Библиотекарското здружение на Македонија на која учествуваа и вработените од Библиотека „Феткин“,...

read more
Библиотека Феткин организираше Кавадаречки Поетски Натпревар

Библиотека Феткин организираше Кавадаречки Поетски Натпревар

На 23 мај, по повод Денот на сесловенските просветители "Св.Кирил и Методиј" 24 мај, Библиотека Феткин во соработка со Милица Паулус организираше Кавадаречки Поетски Натпревар. На натпреварот учество земаа 22 поети од Кавадарци кои ги читаа своите творби, на слободна...

read more
Промоција на книгата “Со солзи по патот на судбината” од Диме Ристов

Промоција на книгата “Со солзи по патот на судбината” од Диме Ристов

Синоќа 22 мај, во Центарот за култура "Ацо Ѓорчев" Неготино, Библиотека Феткин одржа промоција на книгата "Со солзи по патот на судбината" од Диме Ристов на која издавач е Библиотека Фекин. На промоцијата на оваа автобиографија говореше авторот на книгата, промотор...

read more
Библиотека Феткин Кавадарци Ве поканува на промоција на книгата „Со солзи по патот на судбината“

Библиотека Феткин Кавадарци Ве поканува на промоција на книгата „Со солзи по патот на судбината“

Библиотека Феткин Кавадарци Ве поканува на промоција на книгата „Со солзи по патот на судбината“ од Диме Ристов во НЕГОТИНО. 22 Мај (Среда) од 19.00 часот Центар за култура Ацо Ѓорчев...

read more
Кавадаречки Поетски Натпревар

Кавадаречки Поетски Натпревар

СЕ ОХРАБРУВААТ СИТЕ ПОЕТИ ОД ОПШТИНА КАВАДАРЦИ Да земат учество во наградниот натпревар во читање на сопствени поетски творби. Со овој настан во организација на Библиотека Феткин Кавадарци и Милица Паулус ќе се обележи празникот на сесловенските просветители Св. Кирил...

read more
Библиотека Феткин беше учесник на поетската манифестација “Пролет, љубов, смеа”

Библиотека Феткин беше учесник на поетската манифестација “Пролет, љубов, смеа”

Денес Библиотека Феткин беше учесник на поетската манифестација "Пролет, љубов, смеа" во организација на Библиотека Гоце Делчев Свети Николе. Наши претставници беа Зорица В'чкова од ООУ Гоце Делчев во катедорија млади поети од VI до IX одделение и Моника Чоклева од...

read more
Во Кавадарци промовирана книгата ,,Со солзи по патот на судбината” од Диме Ристов – Кана

Во Кавадарци промовирана книгата ,,Со солзи по патот на судбината” од Диме Ристов – Кана

Книгата „Со солзи по патот на судбината" од Диме Ристов - Кана, беше промовирана синоќа во Домот на културата ,,Иван Мазов - Климе". Станува збор за автобиографско дело, за животот на едно посвоено дете и предизвиците со кои се соочувало тоа дете и патот низ кој се...

read more

Контакт

043/413-099
fetkinkav@t-home.mk

Директор, Петар Гурев

Адреса

7-ми Септември, бр.1
Кавадарци
1430
Р.С. Македонија
Локација

Работно време

Понеделник   08:00 - 19:00
Вторник           08:00 - 19:00
Среда               08:00 - 19:00
Четврток         08:00 - 19:00
Петок               08:00 - 19:00
Сабота              /
Недела             /

 

Следете не