Slide 3
Добро ни дојдовте во ЈОУ Библиотека „ФЕТКИН“

Библиотека „Феткин“ своите корени ги носи уште со формирањето на првото читалиште во 1870 година

Slide 3
Добро ни дојдовте во ЈОУ Библиотека „ФЕТКИН“

Библиотека „Феткин“ своите корени ги носи уште со формирањето на првото читалиште во 1870 година

Slide 3
Добро ни дојдовте во ЈОУ Библиотека „ФЕТКИН“

Библиотека „Феткин“ своите корени ги носи уште со формирањето на првото читалиште во 1870 година

Slide 3
Добро ни дојдовте во ЈОУ Библиотека „ФЕТКИН“

Библиотека „Феткин“ своите корени ги носи уште со формирањето на првото читалиште во 1870 година

previous arrow
next arrow
Slide 3
Добро ни дојдовте во ЈОУ Библиотека „ФЕТКИН“

Библиотека „Феткин“ своите корени ги носи уште со формирањето на првото читалиште во 1870 година

Slide 3
Добро ни дојдовте во ЈОУ Библиотека „ФЕТКИН“

Библиотека „Феткин“ своите корени ги носи уште со формирањето на првото читалиште во 1870 година

Slide 3
Добро ни дојдовте во ЈОУ Библиотека „ФЕТКИН“

Библиотека „Феткин“ своите корени ги носи уште со формирањето на првото читалиште во 1870 година

Slide 3
Добро ни дојдовте во ЈОУ Библиотека „ФЕТКИН“

Библиотека „Феткин“ своите корени ги носи уште со формирањето на првото читалиште во 1870 година

previous arrow
next arrow

За нас

Услуги

Новости

Контакт

Мисија

Визија

Културата заснована на вредностите кои ја надминуваат изолираноста, самодоволноста, ксенофобијата и предрасудите, ги овозможува виталните процеси на комуникација, размена на податоци и знаење, идеа и компетенција.

Јавната Општинска Установа Библиотека „Феткин“ е мултикултурен граѓански информативен центар и вредносен капитал на општина Кавадарци, а воедно и на нашата земја.

 

Наши услуги

Библиотека Феткин располага со богат книжен фонд.

Членска карта

Членарината изнесува 200 денари и трае една година, а позајмицата е пет денари за позајмена книга. Читателите имаат слободен пристап до книгите.

Правила и обврски при заченување

Правото за позајмица на библиотечен материјал е неотуѓиво, што значи дека со членската карта освен зачленетото лице, друго лице не може да врши позајмица.

Други услуги

Резервација на книга, Фотокопирање, Печатење, Скенирање, Помош при користење на услуги, Изнајмување
LCD проектор, Организација на настани,Изнајмување на некнижен материјал …

Престојни настани

Библиотека Феткин постојано ве известува за сите настани и активности што ги подготвуваме и реализираме и на нашиот веб сајт и на Facebook страната на библиотеката.

Виртуелна прошетка во Библиотека „ФЕТКИН“

3Д виртуелната прошетка како дел од целокупниот туристички потенцијал на општина Кавадарци можете да ја погледнете на следниот линк

За повеќе информации посетете го веб сајтот на општина Кавадарци

Библиотека Феткин ви препорачува

Нови наслови во библиотека Феткин

Видео упатство за користење на виртуелна библиотека COBISS+

Настани и активности

ЈОУ Библиотека „Феткин“ Кавадарци

Интервју со Петар Гурев, директор на Библиотека „Феткин“ Кавадарци

Интервју со Петар Гурев, директор на Библиотека „Феткин“ Кавадарци

Директорот на Библиотека Феткин Кавадарци гостин во подластот на младите новинари од Весник Ѓорче Петров Кавадарци . Горди на вакви ентузијасти уште од средно образованое. Ви благодариме за интервјуто и...

Библиотека „Феткин“ Kaвадарци денеска го прослави 21 февруари, Меѓународниот ден на мајчиниот јазик.

Библиотека „Феткин“ Kaвадарци денеска го прослави 21 февруари, Меѓународниот ден на мајчиниот јазик.

Библиотека „Феткин“ и оваа година го слави 21 февруари, Меѓународниот ден на мајчиниот јазик. Во соработка со СОШУ „Ѓорче Петров“ Кавадарци беше организирана едукативна работилница под наслов „Мајчиниот јазик-Тоа сум јас“. На работилницата учениците освен што укажаа...

Во официјална посета на Библиотека Феткин беше пратеникот во Собранието на РМ, г-дин Zoran Jovancev

Во официјална посета на Библиотека Феткин беше пратеникот во Собранието на РМ, г-дин Zoran Jovancev

Денес во официјална посета на Библиотека Феткин беше пратеникот во Собранието на РМ, г-дин Zoran Jovancev . На средбата Директорот Петар Гурев го запозна Пратеникот со резултатите кои ги постигнува библиотеката во последните години, планираните активности и...

Библиотека Феткин Кавадарци потпиша меморендум за соработка со Библиотеката Вук Караџиќ од Општина Ковин, Република Србија

Библиотека Феткин Кавадарци потпиша меморендум за соработка со Библиотеката Вук Караџиќ од Општина Ковин, Република Србија

Библиотека Феткин Кавадарци на 13.02.2024 г. Потпиша меморендум за соработка со Библиотеката Вук Караџиќ од Општина Ковин, Република Србија. Директорите на двете институции разговараа и донесоа предлог план за конкретни активности со временски рамки за имплементација...

Библиотека “Феткин” во соработка со Општина Кавадарци го отпочна празнувањето на празникот “Св.Трифун” со поетско читање “Вино и поезија”

Библиотека “Феткин” во соработка со Општина Кавадарци го отпочна празнувањето на празникот “Св.Трифун” со поетско читање “Вино и поезија”

Библиотека "Феткин" во соработка со Општина Кавадарци го отпочна празнувањето на празникот "Св.Трифун" со поетско читање "Вино и поезија". Гости на вечерта беа претставници од збратимениот град Бољевац, Република Србија, а се служеше вино од винаријата "МГ"...

Контакт

043/413-099
fetkinkav@t-home.mk

Директор, Петар Гурев

Адреса

7-ми Септември, бр.1
Кавадарци
1430
Р.С. Македонија
Локација

Работно време

Понеделник   08:00 - 19:00
Вторник           08:00 - 19:00
Среда               08:00 - 19:00
Четврток         08:00 - 19:00
Петок               08:00 - 19:00
Сабота              /
Недела             /

 

Следете не