Библиотека Феткин ја слави детската недела – првачињата од ООУ „Димката Ангелов Габерот“од с. Ваташа


06.10.2022

По повод Детската недела Библиотека Феткин ги пречекаа првачињата од ООУ „ Димката Ангелов Габерот“од с. Ваташа , Директорот на библиотеката му објасни на учениците како функционира библиотеката, а потоа имаа можност да ги разгледаат депоата на библиотеката. Пред крајниот разговор на децата му беше прочитана една од најубавите бајки во светот.