Директорот на Библиотека „Феткин“, Петар Гурев, гостин во утринската емисија „УТРО“

Директорот на Библиотека „Феткин“, Петар Гурев, гостин во утринската емисија „УТРО“

Директорот на Библиотека „Феткин“, Петар Гурев, беше гостин во утринската емисија „УТРО“ на КТВ телевизија, каде се разговараше на повеќе теми за работата на библиотеката и за тековниот Саем на книгата 2023....
Тивка читална и саем на книга по 19 пат во Кавадарци

Тивка читална и саем на книга по 19 пат во Кавадарци

Саем на книга, по 19 пат, денеска беше отворен во просториите на градската библиотека ,,Феткин” во Кавадарци. Директорот на библиотеката, Петар Гурев појасни дека книгите од издавачките куќи можат да се купат по саемски цени до петок, секојдневно од девет до 19...
Со гордост ви го најавуваме 19тиот по ред САЕМ НА КНИГАТА 2023

Со гордост ви го најавуваме 19тиот по ред САЕМ НА КНИГАТА 2023

По повод месецот на книгата, Библиотека Феткин, Градоначалникот и Советот на Општина Кавадарци го организираат Саемот на книгата. Од 30 Октомври (Понеделник) до 03 Ноември (Петок) 2023 Од 08.00 до 19.00 часот – во просториите на Библиотека Феткин. Издавачки...
Регионална средба со носителите на проектот ,,Како до подобри услови за работа на библиотеките и до подобра норматива за вршење на библиотечната дејност”

Регионална средба со носителите на проектот ,,Како до подобри услови за работа на библиотеките и до подобра норматива за вршење на библиотечната дејност”

На 05.10.2023 г. во ЈОУ- Библиотека ,,Феткин”- Кавадарци, се одржа регионална средба со носителите на проектот ,,Како до подобри услови за работа на библиотеките и до подобра норматива за вршење на библиотечната дејност”, Јелисавета Костадиновска, Јана...
Ја  славиме ДЕТСКАТА НЕДЕЛА

Ја славиме ДЕТСКАТА НЕДЕЛА

По повод детската недела, Библиотека Феткин, во соработка со Основните училишта од Општина Кавадарци подготви посебна програма за прием на првачињата и други ученици од основните училишта. Учениците ги запознаваме со работата на библиотеката и му читаме одбрани бајки...