Посета на децата од големата група од градинката „Рада Поцева“, објект „Детелинка“

Посета на децата од големата група од градинката „Рада Поцева“, објект „Детелинка“

Посета на децата од големата група од градинката „Рада Поцева“, објект „Детелинка“ со воспитувачки Елизабета Колева и Лидија Заркова. Децата се запознаа со работата на библиотеката и имаа средба со еден од повозрасните членови на библиотеката Тодорка Хаџи Јорданова....
САЕМ НА КНИГАТА 2022 – КАВАДАРЦИ

САЕМ НА КНИГАТА 2022 – КАВАДАРЦИ

По две години пауза, ЈОУ Библиотека Феткин Кавадарци, Советот и Градоначалникот на Општина Кавадарци, со гордост ви го најавуваат, Саемот на книгата 2022. Со свечено отварање на 31.10.2022 (Понеделник) во 12 часот, па се до 04.11.2022 (Петок) љубителите на книгите ќе...
САКАМ КНИГИ во Кавадарци

САКАМ КНИГИ во Кавадарци

Славењето на месецот на книгата го започнуваме со еднодневен продажен саем на Сакам Книги , Како најава на традиционалниот саем на книга во Библиотека Феткин. Повелете На 𝟐𝟓.𝟏𝟎.𝟮𝟬𝟮𝟮 (вторник) од 10 до 18...
Меморандум за соработка помеѓу ЈОУ Библиотека „Феткин“ Кавадарци и ЈОУ Библиотека „Гоце Делчев“ – Гевгелија

Меморандум за соработка помеѓу ЈОУ Библиотека „Феткин“ Кавадарци и ЈОУ Библиотека „Гоце Делчев“ – Гевгелија

Денес во Гевгелија, Директорот на ЈОУ Библиотека „Феткин“ Кавадарци,- Петар Гурев и директорот на ЈОУ Библиотека „Гоце Делчев“ – Гевгелија – Стефан Марковски потпишаа меморандум за соработка помеѓу двете институции. Целта на овој меморандум е подобрување...
Промоција на романите „Јавачот“ и „Судбини“

Промоција на романите „Јавачот“ и „Судбини“

Вчера 13.10.2022 во просториите на Библиотека Феткин Кавадарци се одржа промоција на романите „Јавачот“ и „Судбини“ од струмичанката Бранка Цветкова. Промотор на книгите беше Професорот Иван Котев, а извадоци од книгите читаше Ангела Атанасова. Романот „ Јавачот “, е...