Новости и соопштенија

Промоција на книгите: “Простувања” и “Виножито во квечерина” и двете од роднокрајниот автор, Гордана Кароловска

Промоција на книгите: “Простувања” и “Виножито во квечерина” и двете од роднокрајниот автор, Гордана Кароловска

Промоција на книгите: "Простувања" и "Виножито во квечерина" и двете од роднокрајниот автор, Гордана Кароловска. Промоцијата се одржа во просториите на ЈОУБиблиотека "Феткин" -...

read more
Промоција на книгата “Автопатот за Делфи“ од авторот Тодор Богев од Кавадарци

Промоција на книгата “Автопатот за Делфи“ од авторот Тодор Богев од Кавадарци

На 26 мај 2023, Библиотека Феткин и Домот на Културата “Иван Мазов - Климе“ Кавадарци, организираа промоција на книгата “Автопатот за Делфи“ од авторот Тодор Богев од Кавадарци. Промоцијата беше мултимедијален настан, со поезија, музика, дегустација на вина од...

read more
Градоначалникот Митко Јанчев беше домаќин на директори и библиотекари од 20 јавни библиотеки од Македонија

Градоначалникот Митко Јанчев беше домаќин на директори и библиотекари од 20 јавни библиотеки од Македонија

По завршниот настан на проектот „Структурен дијалог за Заштита и унапредување на библиотекарството во време на економска криза преку размена на добри практики“ организиран од Библиотека Феткин Кавадарци, градоначалникот Митко Јанчев беше домаќин на директори и...

read more
Национален настан дел од проектот  „Структурен дијалог за Заштита и унапредување на библиотекарството во време на економска криза преку размена на добри практики“

Национален настан дел од проектот „Структурен дијалог за Заштита и унапредување на библиотекарството во време на економска криза преку размена на добри практики“

На 22 и 23 Мај, библиотека Феткин Кавадарци во партнерство со БЗМ организираше национален настан дел од проектот „Структурен дијалог за Заштита и унапредување на библиотекарството во време на економска криза преку размена на добри практики“. Проектот е финансиран од...

read more
САКАМ КНИГИ во Кавадарци!

САКАМ КНИГИ во Кавадарци!

На 19.05.2023 (петок), Сакам Книги доаѓа во посета на Кавадарци, со нови наслови и саемски цени! Од 10:00 до 18:00 часот ќе се дружиме во ЈОУ Библиотека „Феткин“ Кавадарци, каде ќе имате можност да се сретнете со авторот Далибор Трајков и да добиете потпишан примерок...

read more
Промоција на книгата „Тајните на Хавиер Шинингнаут“ од Александар Ресавски

Промоција на книгата „Тајните на Хавиер Шинингнаут“ од Александар Ресавски

Ве покануваме на промоција на книгата „Тајните на Хавиер Шинингнаут“ од Александар Ресавски на која издаавач е Библиотека Феткин и претставување на книгата „Патот до карпестата планина.   Кога: 19 мај 2023 во 18.00 часот Каде: Библиотека Феткин Кавадарци Да ги...

read more
По повод  Денот на македонскиот јазик, Библиотека Феткин, организираше настан за обележување на овој значаен празник

По повод Денот на македонскиот јазик, Библиотека Феткин, организираше настан за обележување на овој значаен празник

05 Мај - Денот на макдедонскиот јазик По повод Денот на македонскиот јазик, Библиотека Феткин, организираше настан за обележување на овој значаен празник. Директорот на библиотекаата ги пречека децата од големата група од објектот Сонце од Градинката Рада Поцева и...

read more

Контакт

043/413-099
fetkinkav@t-home.mk

Директор, Петар Гурев

Адреса

7-ми Септември, бр.1
Кавадарци
1430
Р.С. Македонија
Локација

Работно време

Понеделник   08:30 - 19:00
Вторник           08:30 - 19:00
Среда               08:30 - 19:00
Четврток         08:30 - 19:00
Петок               08:30 - 19:00
Сабота              /
Недела             /

 

Следете не