Новости и соопштенија

Промоција на книгата ,,Монотонија,, од Бобан Богатиновски

Промоција на книгата ,,Монотонија,, од Бобан Богатиновски

Промоција на книгата ,,Монотонија,, од Бобан Богатиновски, реномиран автор од Куманово, Македонија. Промоцијата се одржа на 06 април 2012 год. во просториите на Библиотеката ,,Феткин,, во 13 часот. Повеќе фотографии можете да погледнете во делот Галерија или директно...

read more
Светскиот ден на детската книга

Светскиот ден на детската книга

По повод светскиот ден на детската книга и роденденот на познатиот дански писател на бајки, Ханс Кристијан Андерсен, на 02 април 2012 година во 10 часот во просториите на Библиотеката ,,Феткин,, имаше читање на бајка - ,,Девојчето со кибритчиња,, - од истоимениот...

read more
Работилница на тема 8ми Март

Работилница на тема 8ми Март

По повод 8ми Март, денот на жената, ЈОУ Библиотека „Феткин“ – Кавадарци, организираше работилница на тема 8ми Март, заедно со учениците од IV одделение од ООУ “Тоде Хаџи-Тефов“ од Кавадарци.   Повеќе фотографии од оваа работилница можете да погледнете...

read more
Изложба по повод празникот Св.Трифун

Изложба по повод празникот Св.Трифун

По повод празникот Св.Трифун, за кој се верува дека е заштитник на лозовите насади и другите посеви, од поплави и други штеточини, празник кој го слават сите православни верници, Библиотеката „Феткин“ - Кавадарци, организира изложба на литература од областа на...

read more

Што е тоа виртуелна библиотека на Македонија?

ОД ЕДНО МЕСТО пристап до информациите во повеќе од 40 библиотеки во Македонија. Податоците ги внесуваат повеќе од 40 библиотеки во Македонија (100 врски до е-извори, 340.000 книги, 120.000 сатии, 11.000 списанија, 300 CD/DVD-а...

read more
Проекција на цртан филм „Алиса во земјата на чудата“

Проекција на цртан филм „Алиса во земјата на чудата“

По повод 180 години од раѓањето на Луис Карол, автор на детската книга ,,Алиса во земјата на чудата,, , Библиотеката ,,Феткин,, - Кавадарци заедно со Градоначалникот и Советот на општина Кавадарци организираат проекција на цртан филм, по истоимената книга, на 27ми...

read more
Добредојтовте на нашиот нов сајт!

Добредојтовте на нашиот нов сајт!

Добредојдовте на официјалниот сајт на библиотека „Феткин“ од Кавадарци. На ова место ќе се обидеме да ги доближиме до Вас сите новитети и настани коишто се однесуваат на нашата билиотека. Страната ќе биде редовно ажрирана со нови податоци, а исто така ќе се креира...

read more

Контакт

043/413-099
fetkinkav@t-home.mk

Директор, Петар Гурев

Адреса

7-ми Септември, бр.1
Кавадарци
1430
Р.С. Македонија
Локација

Работно време

Понеделник   08:00 - 19:00
Вторник           08:00 - 19:00
Среда               08:00 - 19:00
Четврток         08:00 - 19:00
Петок               08:00 - 19:00
Сабота              /
Недела             /

 

Следете не