Новости и соопштенија

Во просториите на Библиотека „Феткин“ се одржа традиционалниот новогодишен концерт „Во светот на бајките“

Во просториите на Библиотека „Феткин“ се одржа традиционалниот новогодишен концерт „Во светот на бајките“

Во просориите на Библиотека „Феткин“ се одржа традиционалниот новогодишен концерт „Во светот на бајките“, со професор Љупчо Коскаров и професор Дарко Мариновски, вокал Александар Здравков и Бојана Попова -...

read more
Концерт на популарна музика „Во Светот на бајките“

Концерт на популарна музика „Во Светот на бајките“

На 28.12.2021 година, во просториите на библиотеката „ Феткин“, ќе се одржи концерт на популарна музика „Во Светот на бајките“ со професорите Љупчо Коскаров и Дарко Мариновски со гостите Александар Здравков и Бојана...

read more
Министерката за култура Ирена Стефовска во посета на Библиотека Феткин

Министерката за култура Ирена Стефовска во посета на Библиотека Феткин

Денес во посета на Библиотека Феткин Кавадарци беше Министерката за култура на Република Северна Македонија Ирена Стефовска . Од страна на директорката на Библиотеката Весна Гркова и вработените беше запозната со работата и дејностита на Библиотеката и реализираните...

read more
Билиотека Феткин Ви подарува

Билиотека Феткин Ви подарува

Почитувани наши верни читатели и следбеници на пишаниот збор, предновогодишниот период е синоним за среќа, насмевки и подароци, по тој повод ние оваа недела ви подаруваме платненa торбa за книга.Со овој поддарок воедно се вклучуваме во заштита на животната средина за...

read more
Година во чест на Блаже Конески 2021

Година во чест на Блаже Конески 2021

Пред 100 години, на 19 декември 1921 година во село Небрегово (Прилепско), е роден ненадминливиот Блаже Конески. Слава му! ТЕШКОТО (Блаже Конески) О тешкото! Зурли штом диво ќе писнат, штом тапан ќе грмне со подземен екот - во градиве зошто жал лута ме стиска, во...

read more
Во посета на библиотеката „Феткин“ беа учениците од VIIа и  IXа одделение од ООУ „Страшо Пинџур“ од Кавадарци

Во посета на библиотеката „Феткин“ беа учениците од VIIа и IXа одделение од ООУ „Страшо Пинџур“ од Кавадарци

Во посета на библиотеката „Феткин“ беа учениците од VIIа и IXа одделение од ООУ „Страшо Пинџур“ од Кавадарци со наставничките Елеонора Коцева и Павлинка Костадинова. Учениците се запознаа со фондот на книги и работата на...

read more
Јавен час – Обработка на лектирите „Зоки Поки“ и „ Касни Порасни“ со учениците од II одд. ООУ „Страшо Пинџур“ од Кавадарци

Јавен час – Обработка на лектирите „Зоки Поки“ и „ Касни Порасни“ со учениците од II одд. ООУ „Страшо Пинџур“ од Кавадарци

Во просториите на библиотеката, на наше големо задоволство се одржа јавен час - Обработка на лектирите „Зоки Поки“ и „ Касни Порасни“ со учениците од II одд. ООУ „Страшо Пинџур“ од Кавадарци. Благодарение на наставничките Елена Соколова, Дијана Бојкова, Ѕвезда Настова...

read more

Контакт

043/413-099
fetkinkav@t-home.mk

Директор, Петар Гурев

Адреса

7-ми Септември, бр.1
Кавадарци
1430
Р.С. Македонија
Локација

Работно време

Понеделник   08:30 - 19:00
Вторник           08:30 - 19:00
Среда               08:30 - 19:00
Четврток         08:30 - 19:00
Петок               08:30 - 19:00
Сабота              /
Недела             /

 

Следете не