Новости и соопштенија

Роденден на Пипи Долгиот Чорап

Роденден на Пипи Долгиот Чорап

Швеѓаните денес го слават 75-от роденден на најпознатиот имагинарен лик кој потекнува од нивната земја. Зошто Пипи Долгиот Чорап е една од најчитаните детски книги досега и е инспирација за толку многу генерации ширум светот? Тоа се случило во Шведска во 1941 година...

read more
23-ти април Светски ден на книгата и авторските права

23-ти април Светски ден на книгата и авторските права

Светот денеска (23 април) како симболичен датум во светската книжевност го одбележува Светскиот ден на книгата и авторското право, а во чест на двајцата великани на светската книжевност Вилјам Шекспир и Мугуел де Сервантес кои со своите дела го задолжија човештвото....

read more
Резултати од литературниот конкурс по повод празникот на жената 8-ми Март со наслов “Среќен празник драга моја…”

Резултати од литературниот конкурс по повод празникот на жената 8-ми Март со наслов “Среќен празник драга моја…”

Резултати од литературниот конкурс по повод празникот на жената 8-ми Март со наслов "Среќен празник драга моја..." Во категорија ученици од 2-ро до 5-то одд. наградени се :Прво место Петар Петков V а одд. ОУ "Гоце Делчев"КавадарциВторо место Софија Ставрова III одд....

read more
ЈОУ Библиотека „Феткин“ од 06.07.2020 година (понеделник), повторно почнува да работи со своите читатели

ЈОУ Библиотека „Феткин“ од 06.07.2020 година (понеделник), повторно почнува да работи со своите читатели

ЈОУ Библиотека „Феткин“, Кавадарци од 06.07.2020 година (понеделник), повторно почнува да работи со корисници. Во согласност со мерките и препораките од Владата на РСМ по предлог заклучоци од Комисијата за заразни болести при Министерството за здравство, донесе одлука...

read more

Известување – ЈОУ Библиотека „Феткин“ – Кавадарци

Почитувани, Врз основа на мерките и активностите за превенција од ширење на болеста COVID-19 донесени на 25 седница на Владата на РСМ одржана на 21. 03. 2020 година ЈОУ Библиотека „Феткин“ – Кавадарци НЕМА ДА РАБОТИ ДОДЕКА ТРАЕ ВОНРЕДНАТА СОСТОЈБА Зравјето пред сѐ....

read more

Известување

Почитувани, Согласно мерките и препораките на Владата на Република Северна Македонија, Комисијата за заразни болести при Министерството за здравство и Извадокот од Нацрт – записникот од Шеснаесеттата седница на Влада на на РСМ арх.бр.44-2147/3 од 11 март 2020 година,...

read more
Одбележување на Меѓународниот ден на мајчиниот јазик

Одбележување на Меѓународниот ден на мајчиниот јазик

На 21.02.2020 во просториите на Библиотека „Феткин“ Кавадарци се одбележа Меѓународниот ден на мајчиниот јазик. Во соработка со ООУ „Тоде Хаџи Тефов“ Кавадарци беше изведена драматизација на народната анегдота „Итар Пејо и алвата“ од учениците од деветто одделение под...

read more

Контакт

043/413-099
fetkinkav@t-home.mk

Директор, Петар Гурев

Адреса

7-ми Септември, бр.1
Кавадарци
1430
Р.С. Македонија
Локација

Работно време

Понеделник   08:30 - 19:00
Вторник           08:30 - 19:00
Среда               08:30 - 19:00
Четврток         08:30 - 19:00
Петок               08:30 - 19:00
Сабота              /
Недела             /

 

Следете не