Новости и соопштенија

Манифестација “Пролет,љубов,смеа”

Манифестација “Пролет,љубов,смеа”

Денес во рамки на манифестацијата "Пролет,љубов,смеа" организирана од Дом на култура "Крсте Мисирков" Свети Николе, претставници на нашата Библиотека учествуваа на наградниот конкурс. Претставничката Драгица Тасева под менторство на професор Влапко Тасев во...

read more
Одбележување на Меѓународниот ден на Ромите

Одбележување на Меѓународниот ден на Ромите

По повод одбележувањето на Меѓународниот ден на Ромите 8-ми Април, во просториите на Библиотека Феткин Кавадарци ученици претставници од училиштето СУГС Шаип Јусуф од Шуто Оризари Скопје, во соработка со Средното училиште „Ѓорче Петров“ - Кавадарци и Библиотеката...

read more
Денес во нашата библиотека наидовме на интересна приказна.

Денес во нашата библиотека наидовме на интересна приказна.

Денес во нашата библиотека наидовме на интересна приказна. Carsten Schepers е германец од Берлин кој што пред 4 години решил да го пропешачи светот. Од Берлин преку Белгија, Луксембург, Франција, Андора шпанија Португалија и потоа цел Балкан, има поминато повеќе од...

read more
Нацртај омилен лик од детска книга

Нацртај омилен лик од детска книга

По повод распишаниот ликовен натпревар : „Нацртај омилен лик од детска книга“, ги доделивме Благодарниците на сите учесници и им подаривма книга. На најдобрите им доделивме бесплтно членство. Во категорија 1 до 5 одд. 1. Ева Наќова IV одд 2. Јана Баснаркова IV одд Во...

read more
2 април – Светски ден на детската книга

2 април – Светски ден на детската книга

По повод 2 Април Светскиот ден на детската книга и роденден на Ханс Кристијан Андерсен , библиотека" Феткин " ги повикa учениците од 1 до 9 одделение да го нацртаат омилениот лик од детска книга. Пристигнаа прекрасни цртежи со ликови од Снежана, Пинокио ,Петар Пан,...

read more
На денешен ден роден е Борисав Бора Станковиќ

На денешен ден роден е Борисав Бора Станковиќ

На денешен ден роден е Борисав Бора Станковиќ (Врање, 31 март 1876 — Белград, 22 октомври 1927) .Бил раскажувач, романсиер, драматичар и едан од најзначајните писатели на српскиот реализам. На српската книжевна сцена се пробил дури со збирката раскази „Од старото...

read more
„Прекрасната самотија“ – Њујорк тајмс бестселер

„Прекрасната самотија“ – Њујорк тајмс бестселер

„Прекрасната самотија“ е неверојатна приказна која ќе ве остави будни цела ноќ; приказна за љубовта и загубата, борбата за преживување и дивината која живее во природата, но и во човекот. Ернт Олбрајт, поранешен воен затвореник, се враќа од војната во Виетнам како...

read more
Нацртај го омилениот лик  од детска книга

Нацртај го омилениот лик од детска книга

Натпревар за најдобар цртеж со лик од детска книга за учениците од 1 до 9 одд По повод 2 Април Свескиот ден на детската книга и роденден на Ханс Кристијан Андерсен , библиотека" Феткин " ги повикува учениците од 1 до 9 одделение да го нацртаат омилениот лик од детска...

read more

Контакт

043/413-099
fetkinkav@t-home.mk

Директор, Петар Гурев

Адреса

7-ми Септември, бр.1
Кавадарци
1430
Р.С. Македонија
Локација

Работно време

Понеделник   08:00 - 19:00
Вторник           08:00 - 19:00
Среда               08:00 - 19:00
Четврток         08:00 - 19:00
Петок               08:00 - 19:00
Сабота              /
Недела             /

 

Следете не