Новости и соопштенија

Јавен час – Обработка на лектирите „Зоки Поки“ и „ Касни Порасни“ со учениците од II одд. ООУ „Страшо Пинџур“ од Кавадарци

Јавен час – Обработка на лектирите „Зоки Поки“ и „ Касни Порасни“ со учениците од II одд. ООУ „Страшо Пинџур“ од Кавадарци

Во просториите на библиотеката, на наше големо задоволство се одржа јавен час - Обработка на лектирите „Зоки Поки“ и „ Касни Порасни“ со учениците од II одд. ООУ „Страшо Пинџур“ од Кавадарци. Благодарение на наставничките Елена Соколова, Дијана Бојкова, Ѕвезда Настова...

read more
Учениците од II одделение од ООУ „Тоде Хаџи Тефов“ се запознаа со библиотеката „Феткин“

Учениците од II одделение од ООУ „Тоде Хаџи Тефов“ се запознаа со библиотеката „Феткин“

Учениците од II одделение од ООУ „Тоде Хаџи Тефов“ со наставничката Марина Видикова се запознаа со библиотеката „Феткин“, разгледаа многу сликовници и лектири и имавме убава...

read more
ВРЕМЕ ЗА ПРИКАЗНИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИКАЗНИ

Во посета на библиотеката „Феткин“ беа дечињата од „Скалило Плус“,разгледаа многу сликовници, читавме приказни, боевме боенки, a времето поминато со нив ни го разубави...

read more
Јавен час за македонското народно творештво (легенди и преданија за Кавадарци)

Јавен час за македонското народно творештво (легенди и преданија за Кавадарци)

Јавен час за македонското народно творештво (легенди и преданија за Кавадарци). Ученици од V/3 одделение од ООУ „Тошо Велков Пепето“ Кавадарци со наставничката Зорица Милкова и образовниот асистент Билјана Милкова одржаа јавен час за народните легенди и преданија за...

read more
Проектна активност на секцијата по историја во просториите на библиотеката „Феткин“

Проектна активност на секцијата по историја во просториите на библиотеката „Феткин“

Проектна активност на секцијата по историја во просториите на библиотеката „Феткин“, со користење на книги од областа на историјата со учениците од VIII одд. од ООУ „Димката Ангелов Габерот“ с. Ваташа со наставничката Моника...

read more
Ученици од ООУ„Страшо Пинџур“ се запознаа со творештвото на поетесата Марика Тапанџиева

Ученици од ООУ„Страшо Пинџур“ се запознаа со творештвото на поетесата Марика Тапанџиева

Во просториите на библиотеката „Феткин“, учениците од ООУ„Страшо Пинџур“ со наставничката Тодорка Каровска и Весна Серафимовска имаа средба со авторките на детски книги Марика Тапанџиева (Марија Џоџа Симон) од Битола и Тодорка Андова. Учениците се запознаа со...

read more
Во чест на  БЛАЖЕ КОНЕСКИ

Во чест на БЛАЖЕ КОНЕСКИ

УБАВИТЕ ЖЕНИ Убавите жени во мојот народ тие брзо прецутувале како цут од кајсија како мајски јоргован. О неправда! Тие им припаѓале на неизбрани мажи, нивните коси дење сплетени во прцлиња ноќе распуштени по градите и колковите. Нивниот постап на препелица набрзо го...

read more
Нов наслов во Библиотека “Феткин” Кавадарци: “Птиците умираат пеејќи”

Нов наслов во Библиотека “Феткин” Кавадарци: “Птиците умираат пеејќи”

Во издание на „Бата прес“, на македонски јазик е објавен светскиот бестселер „Птиците умираат пеејќи“ од познатата австралиска писателка Колин Мекалоу. Дејствието и љубовната сага во романот, што се одвива во Австралија, Нов Зеланд, Ватикан, Лондон, Берлин… опфаќа...

read more
Починка – Блаже Конески

Починка – Блаже Конески

Есенва е мирна, просветлена сета. Човек сака негде далеку да шета. Убавино, ти ме заморуваш веќе. Сè ќе минам кое со возбуда мами. Има такви места каде што сме сами. Убавино, ти ме заморуваш веќе. Смирноста е мудра, страсноста е глупа. Ќе седнам во паркот на некоја...

read more

Контакт

043/413-099
fetkinkav@t-home.mk

Директор, Петар Гурев

Адреса

7-ми Септември, бр.1
Кавадарци
1430
Р.С. Македонија
Локација

Работно време

Понеделник   08:30 - 19:00
Вторник           08:30 - 19:00
Среда               08:30 - 19:00
Четврток         08:30 - 19:00
Петок               08:30 - 19:00
Сабота              /
Недела             /

 

Следете не