Новости и соопштенија

Нека ни е честит и за многу години големиот празник – Свети Климент Охридски!

Нека ни е честит и за многу години големиот празник – Свети Климент Охридски!

Ликот и делото на Свети Климент Охридски е силно врежано во македонската историја и паметење. Неговата мисија за описменување имаше за цел да се спротивстави на однародувањето и асимилацијата. Мисијата на Свети Климент Охридски треба да е поука за сите генерации дека...

read more
Библиотека Феткин Кавадарци претставувана од Директорот Петар Гурев,потпиша меморандум за соработка со Здружението на одделенски наставници „Учител“

Библиотека Феткин Кавадарци претставувана од Директорот Петар Гурев,потпиша меморандум за соработка со Здружението на одделенски наставници „Учител“

Денес Библиотека Феткин Кавадарци претставувана од Директорот Петар Гурев,потпиша меморандум за соработка со Здружението на одделенски наставници „Учител“ кое го претставуваше еден од основачите на здружението, Сандра Колева. На состанокот освен потпишување на...

read more
Библиотека „Феткин“ Кавадарци го одбележува интернационалниот ден на лица со попреченост

Библиотека „Феткин“ Кавадарци го одбележува интернационалниот ден на лица со попреченост

По повод 3-ти декември, интернационалниот ден на лица со попреченост, Библиотека „Феткин“ во соработка со Здружението на слепи и лица со оштетен вид Кавадарци и ООУ „Тоде Хаџи Тефов“ организира настан за одбележување на овој ден. По тој повод се имплементираше...

read more
Директорот на Библиотека Феткин Кавадарци беше дел од тимот за промоција на монографијата “50 години распеани валандовчани”

Директорот на Библиотека Феткин Кавадарци беше дел од тимот за промоција на монографијата “50 години распеани валандовчани”

Синоќа директорот на Библиотека Феткин Кавадарци беше дел од тимот за промоција на монографијата "50 години распеани валандовчани" како дел од манифестацијата по повод љубилејот на распеаните. Манифестацијата се одржа во концертната сала на Дом на култура 25 Мај во...

read more
Директорот на Библиотека „Феткин“, Петар Гурев, гостин во утринската емисија „УТРО“

Директорот на Библиотека „Феткин“, Петар Гурев, гостин во утринската емисија „УТРО“

Директорот на Библиотека „Феткин“, Петар Гурев, беше гостин во утринската емисија „УТРО“ на КТВ телевизија, каде се разговараше на повеќе теми за работата на библиотеката и за тековниот Саем на книгата 2023. [video width="640" height="360"...

read more
Тивка читална и саем на книга по 19 пат во Кавадарци

Тивка читална и саем на книга по 19 пат во Кавадарци

Саем на книга, по 19 пат, денеска беше отворен во просториите на градската библиотека ,,Феткин" во Кавадарци. Директорот на библиотеката, Петар Гурев појасни дека книгите од издавачките куќи можат да се купат по саемски цени до петок, секојдневно од девет до 19 часот....

read more
Со гордост ви го најавуваме 19тиот по ред САЕМ НА КНИГАТА 2023

Со гордост ви го најавуваме 19тиот по ред САЕМ НА КНИГАТА 2023

По повод месецот на книгата, Библиотека Феткин, Градоначалникот и Советот на Општина Кавадарци го организираат Саемот на книгата. Од 30 Октомври (Понеделник) до 03 Ноември (Петок) 2023 Од 08.00 до 19.00 часот - во просториите на Библиотека Феткин. Издавачки куќи:...

read more
Регионална средба со носителите на проектот ,,Како до подобри услови за работа на библиотеките и до подобра норматива за вршење на библиотечната дејност”

Регионална средба со носителите на проектот ,,Како до подобри услови за работа на библиотеките и до подобра норматива за вршење на библиотечната дејност”

На 05.10.2023 г. во ЈОУ- Библиотека ,,Феткин"- Кавадарци, се одржа регионална средба со носителите на проектот ,,Како до подобри услови за работа на библиотеките и до подобра норматива за вршење на библиотечната дејност", Јелисавета Костадиновска, Јана Михајловска и...

read more

Контакт

043/413-099
fetkinkav@t-home.mk

Директор, Петар Гурев

Адреса

7-ми Септември, бр.1
Кавадарци
1430
Р.С. Македонија
Локација

Работно време

Понеделник   08:00 - 19:00
Вторник           08:00 - 19:00
Среда               08:00 - 19:00
Четврток         08:00 - 19:00
Петок               08:00 - 19:00
Сабота              /
Недела             /

 

Следете не