Вклучување во утринската програма на Puls Radio

Вклучување во утринската програма на Puls Radio

Утрово Директорот на Библиотека Феткин Кавадарци се вклучи во утринската програма на Puls Radio. Директорот одговараше на прашања на новинарката Milica Melova, каде го нагласи зголемениот број на нови наслови и зголемениот број на читатели, како и за успешноста на...

Јавен оглас за вработување на извршител во ЈОУ Библиотека “Феткин” Кавадарци на неопределено работно време

Врз основа на член 20-г став 1 од Законот за вработените војавниот сектор (Сл.Весник на РМ. бр. 27/14, 199/14, 27/16 , 35/18, 198/18 и Сл.Весник на РСМ. бр. 143/19 И 14/20) како и член 22 став 1 точка 1 и член 23 од Законот за работни односи (Службен весник на РМ...
Во Библиотека „Феткин“ Кавадарци, допатува Слончето Халки како дел од карванот „Приказни од моето маало“

Во Библиотека „Феткин“ Кавадарци, допатува Слончето Халки како дел од карванот „Приказни од моето маало“

„ПРИКАЗНИ ОД МОЕТО МААЛО“ –Во Библиотека „Феткин“ Кавадарци, допатува Слончето Халки како дел од карванот „Приказни од моето маало“, воедно се одржа креативна работилница во организација на Халкбанк АД Скопје на која учествуваа околу шеесет деца од градот. Тие од...
Приказни од моето маало

Приказни од моето маало

„Приказни од моето маало“ е патувачка авантура во вашите маала преку која ги истражуваме најубавите приказни раскажани низ детската креативност и фантазија. Овој пат ќе се дружиме со нашите другарчиња од Кавадарци… Сите се возбудени што едно слонче како мене со...
79 години од смртта на КОЧО РАЦИН

79 години од смртта на КОЧО РАЦИН

Денес се одбележуваат 79 години од смртта на КОЧО РАЦИН или Koста Апостолов Солев – Рацин, македонски книжевник и деец и еден од основоположниците на современата македонска книжевност. Неговата стихозбирка „Бели мугри“ издадена во Загреб во 1939 г. претставува...
Последниот учебен ден на првачињата од ООУ „Гоце Делчев“ Кавадарци помина со бајка и подарени сликовници-боенки во просториите на Библиотека „Феткин“ Кавадарци

Последниот учебен ден на првачињата од ООУ „Гоце Делчев“ Кавадарци помина со бајка и подарени сликовници-боенки во просториите на Библиотека „Феткин“ Кавадарци

Денес учениците од прво одделение од ООУ „Гоце Делчев“ Кавадарци го одржаа последниот училишен час во просториите на Библиотека „Феткин“ -Кавадарци. На учениците им беше прочитана бајка, а директорот Петар Гурев на секој ученик му подари сликовница-боенка за да го...