Изложба по повод празникот Св.Трифун


13.02.2012

По повод празникот Св.Трифун, за кој се верува дека е заштитник на лозовите насади и другите посеви, од поплави и други штеточини, празник кој го слават сите православни верници, Библиотеката „Феткин“ – Кавадарци, организира изложба на литература од областа на лозарството, овоштарството како и општо за земјоделството.

 izlozba_sv_trifun_2

izlozba_sv_trifun_3

Изложбата ќе биде отворена во понеделник, 13 февруари, во 12 часот во просториите на библиотеката, а ќе трае до 17 февруари 2012 година.

izlozba_sv_trifun_5

izlozba_sv_trifun