Промовирање на новото Детско катче во библиотеката – донација од Халк Банка


20.09.2022

Денес во библиотека Феткин Кавадарци се одржа настан за промовирање на новото Детско катче во библиотеката кое е донација од Халк Банка. За оваа цел Директорите на институциите од областа на културата, г-дин Петар Гурев Директор на Библиотека Феткин, г-ѓа Јулијана Туриманџова- Директор на Дом на Култура Иван Мазов-Климе и г-дин Томе Крстевски – Директор на локалниот Музеј Галерија, пред ученици од ООУ Тоде Хаџи Тефов на поинаков начин ја прочитаа бајката „Волшебниот Коњ“.
ВИ БЛАГОДАРИМЕ Halkbank AD Skopje