Златна плакета на Библиотека Феткин Кавадaрци за Афирмација и негување на Македонскиот јазик и литература


24.06.2024

Светската Поетска Асоцијација го препозна и награди заложувањето на Библиотека Феткин Кавадарци за Афирмација и негување на Македонскиот јазик и литература. Ви благодариме за оваа златна плакета,која ќе биде стимул да продолжиме во афирмирање на нашиот јазик и литература.
Благодарност до сите наши членови и подржувачи кои ја прават нашата библиотека видлива и препознатлива надвор од нашата општина.