150 години од раѓањето на Гоце Делчев


04.02.2022

Оваа година се навршуваат 150 години од раѓањето на Гоце Делчев, по тој повод ве потсетуваме на лектрата за V одд. и ви препорачуваме да ја прочитате книгата “Гоце Делчев” од Ванчо Николески