21 Март – Интернационален ден на поезијата


21.03.2023

Во 1999 година во Париз, UNESCO го прогласува 21 март за светски ден на поезијата, во насока на заштита на јазичните различности.
Во чест на светскиот ден на поезијата во ја споделуваме една од песните на нашата поетеса Андријана Преметарев од Кавадарци.