79 години од смртта на КОЧО РАЦИН


13.06.2022

Денес се одбележуваат 79 години од смртта на КОЧО РАЦИН или Koста Апостолов Солев – Рацин, македонски книжевник и деец и еден од основоположниците на современата македонска книжевност.
Неговата стихозбирка „Бели мугри“ издадена во Загреб во 1939 г. претставува едно од најзначајните поетски дела во македонската современа литература.
Слава му