Чествување по повод 90 години од раѓањето на С.Х Тефов – ФЕТКИН


28.03.2013

По повод 90 години од раѓањето на патронот на библиотека ФЕТКИН – Кавадарци, Стефан Хаџи Тефов – Феткин, беше одржана свечена академија, на која се положи свежо цвеќе на бистата на патронот, и беа доделени награди од паспишаниот литературен конкурс „Библиотеката-ризница на знаењето.

Patronat 2013 1

Patronat 2013 2

Patronat 2013 3

Patronat 2013 4

 Повеќе фотографии можете да погледнете во делот Галерија или тука