Библиотека „Феткин“, по повод 8-ми Април, интернационалниот ден на ромите, имплементираше настан во соработка со СОЗШУ „Ѓорче Петров“ Кавадарци


07.04.2023

Денес, Библиотека „Феткин“, по повод 8-ми Април, интернационалниот ден на ромите, имплементираше настан во соработка со СОЗШУ „Ѓорче Петров“ Кавадарци.
На настанот се зборуваше за историјата на ромите и ромскиот јазик, а се читаа и пееја песни на ромски јазик.