Четврта меѓународна конференција ,,Примената на вештачката интелегенција во библиотекарството: предизвици и можности”


31.05.2024

Четврта меѓународна конференција ,,Примената на вештачката интелегенција во библиотекарството: предизвици и можности”, Дојран, 16-17 мај 2024 година, во организација на Библиотекарското здружение на Македонија на која учествуваа и вработените од Библиотека „Феткин“, со учество и стручни излагања на библиотекари од Македонија, Србија, Хрватска, Турција, Унгарија, Ирска, Германија, Холандија, Бугарија, Косово и Азербејџан.
Оваа година БЗМ слави 75 години постоење и успешно дејствување во библиотечната дејност, нека се множат уште многу години успешна и плодна работа. Убава можност да се учествува и да се слушнат стручни излагања од библиотечната дејност од стручни лица од Македонија и странски излагачи.