Денес во нашата библиотека наидовме на интересна приказна.


11.04.2022

Денес во нашата библиотека наидовме на интересна приказна. Carsten Schepers е германец од Берлин кој што пред 4 години решил да го пропешачи светот. Од Берлин преку Белгија, Луксембург, Франција, Андора шпанија Португалија и потоа цел Балкан, има поминато повеќе од 14,300 км и има променето повеќе од 35 пара чевли. После сите поволности и проблеми со кои се соочува во неговиот пат, доаѓа во нашата Библиотека за користење на својот е-маил. Го испраќаме со мал подарок за успешно да стигне до својата зацртана цел – Сибир. Среќно Карстен