Литературен конкурс за поетски творби „Еден ден,а две слави!“


24.01.2020

По повод Свети Трифун и Свети Валентин, ЈОУ Библиотека Феткин и Дом на Култура „Иван Мазов-Климе“, распишуваат литературен конкурс за поетски творби со наслов :
„Еден ден,а две слави!“
Кокурсот е со натпреварувачки карактер и учесниците се натпреваруваат во две категории.
– тинејџери од 13 до 19 години
– возрасни од 19 до …
Учесниците свите творби да ги достават во Библиотеката „Феткин“ до 05.02.2020 година, под шифра и телефонски број. Резултатите од конкурсот и наградените творби ќе бидат објавени на 11.02.2020 година во 19 часот во холот на Домот на Културата „Иван Мазов-Климе“- Кавадарци.

82932543 2947135972016778 2401280970691969024 n