На денешен ден 03 мај 1945 година е донесено решението за утврдивање на македонската азбука со 31 буква


03.05.2023

На денешен ден 03 мај 1945 година е донесено решението за утврдивање на македонската азбука со 31 буква. Да го негуваме нашиот јазик и нашата азбука.