НЕДЕЛА НА ДЕТЕТО


07.09.2019

По повод детската недела, Библиотеката „Феткин“ беше посетена од деца од градинката „Рада Поцева“ и од првачиња од ОУ „Димката Ангелов- Габерот“ од с.Ваташа. Тие беа запознати со работата на библиотеката и им беше читана приказната за „Снежана и седумте џуџиња“, во изведба на Микица Илова актер во театарот за деца при Домот на кулурата „Иван Мазов-Климе“ во Кавадарци.

71667116 2700174510046260 6941059044626923520 o

72254615 2700173320046379 5906050416818257920 o

72273536 2700173390046372 518012926079008768 o

72460528 2700174280046283 7461144408390369280 o