Одбележување на Меѓународниот ден на мајчиниот јазик


21.02.2020

На 21.02.2020 во просториите на Библиотека „Феткин“ Кавадарци се одбележа Меѓународниот ден на мајчиниот јазик. Во соработка со ООУ „Тоде Хаџи Тефов“ Кавадарци беше изведена драматизација на народната анегдота „Итар Пејо и алвата“ од учениците од деветто одделение под менторство на наставничката Олгица Младеновска.

87567800 3013330255397349 3565602027172003840 o

87060309 3013330785397296 4256492721264394240 o

87332802 3013329828730725 3398035909638094848 o 

85234803 3013330178730690 4802808777449406464 o

84246343 3013330615397313 8043760982700326912 o

87479799 3013330822063959 8232458919151140864 o

87481345 3013330355397339 8639789120673021952 o

87843505 3013329598730748 919828904988901376 o