Одбележување на Меѓународниот ден на Ромите


11.04.2022

По повод одбележувањето на Меѓународниот ден на Ромите 8-ми Април, во просториите на Библиотека Феткин Кавадарци
ученици претставници од училиштето СУГС Шаип Јусуф од Шуто Оризари Скопје, во соработка со Средното училиште „Ѓорче Петров“ – Кавадарци и Библиотеката „Феткин“ – Кавадарци одржаа литературно читање и заедничко одбележување на празникот, преку заедничка дружба и интеркултурна размена.