Поетско читање во чест на 100-годишнината од раѓањето на Блаже Конески


30.09.2021

Во чест на 100-годишнината од раѓањето на Блаже Конески, во просториите на Библиотека “Феткин” се одржа поетско читање на ден 30 септември 2021 година во 12 часот.
Библиотека “Феткин” во соработка со учениците од СОЗШУ “Ѓорче Петров “Кавадарци се вклучува во чествувањето со свој скромен придонес кон овој важен јубилеј.