Сакамe да им посакамe на сите ученици и наставници безбедна и успешна училишна година


01.09.2021

Безбедна и успешна училишна година
На првиот училишен ден, сакамe да им посакамe на сите ученици и наставници безбедна и успешна училишна година.
“Првиот училиштен ден е возбудлив ден за учениците. Возбудата се должи на отпочнувањето нова фаза во нивните животи, фаза во која откриваат нови знаења и вештини, но и сопствените бескрајни можности. Училиштето не е само зграда. Тоа е место за учење, место во кое децата стекнуваат независност, се прилагодуваат на нова рутина и развиваат значајни релации со наставниците и учениците,” е порака на претставничката на УНИЦЕФ, Патриција ди Џовани.