Светскиот ден на детската книга


02.04.2012

По повод светскиот ден на детската книга и роденденот на познатиот дански писател на бајки, Ханс Кристијан Андерсен, на 02 април 2012 година во 10 часот во просториите на Библиотеката ,,Феткин,, имаше читање на бајка – ,,Девојчето со кибритчиња,, – од истоимениот автор. Бајката ја читаше Тодорка Андова – педагог , а ја проследија дечињата од Детската Градинка ,, Рада Поцева,, – Кавадарци.

Svetskiot_den_na_knigata_2

 

Svetskiot_den_na_knigata_1

Svetskiot_den_na_knigata_3

Повеќе фотографии можете да погледнете во делот Галерија или директно тука