Slide 3
Добро ни дојдовте во ЈОУ Библиотека „ФЕТКИН“

Библиотека „Феткин“ своите корени ги носи уште со формирањето на првото читалиште во 1870 година

Slide 3
Добро ни дојдовте во ЈОУ Библиотека „ФЕТКИН“

Библиотека „Феткин“ своите корени ги носи уште со формирањето на првото читалиште во 1870 година

Slide 3
Добро ни дојдовте во ЈОУ Библиотека „ФЕТКИН“

Библиотека „Феткин“ своите корени ги носи уште со формирањето на првото читалиште во 1870 година

Slide 3
Добро ни дојдовте во ЈОУ Библиотека „ФЕТКИН“

Библиотека „Феткин“ своите корени ги носи уште со формирањето на првото читалиште во 1870 година

previous arrow
next arrow
Slide 3
Добро ни дојдовте во ЈОУ Библиотека „ФЕТКИН“

Библиотека „Феткин“ своите корени ги носи уште со формирањето на првото читалиште во 1870 година

Slide 3
Добро ни дојдовте во ЈОУ Библиотека „ФЕТКИН“

Библиотека „Феткин“ своите корени ги носи уште со формирањето на првото читалиште во 1870 година

Slide 3
Добро ни дојдовте во ЈОУ Библиотека „ФЕТКИН“

Библиотека „Феткин“ своите корени ги носи уште со формирањето на првото читалиште во 1870 година

Slide 3
Добро ни дојдовте во ЈОУ Библиотека „ФЕТКИН“

Библиотека „Феткин“ своите корени ги носи уште со формирањето на првото читалиште во 1870 година

previous arrow
next arrow

За нас

Услуги

Новости

Контакт

Мисија

Визија

Културата заснована на вредностите кои ја надминуваат изолираноста, самодоволноста, ксенофобијата и предрасудите, ги овозможува виталните процеси на комуникација, размена на податоци и знаење, идеа и компетенција.

Јавната Општинска Установа Библиотека „Феткин“ е мултикултурен граѓански информативен центар и вредносен капитал на општина Кавадарци, а воедно и на нашата земја.

 

Наши услуги

Библиотека Феткин располага со богат книжен фонд.

Членска карта

Членарината изнесува 200 денари и трае една година, а позајмицата е пет денари за позајмена книга. Читателите имаат слободен пристап до книгите.

Правила и обврски при заченување

Правото за позајмица на библиотечен материјал е неотуѓиво, што значи дека со членската карта освен зачленетото лице, друго лице не може да врши позајмица.

Други услуги

Резервација на книга, Фотокопирање, Печатење, Скенирање, Помош при користење на услуги, Изнајмување
LCD проектор, Организација на настани,Изнајмување на некнижен материјал …

Престојни настани

Библиотека Феткин постојано ве известува за сите настани и активности што ги подготвуваме и реализираме и на нашиот веб сајт и на Facebook страната на библиотеката.

Виртуелна прошетка во Библиотека „ФЕТКИН“

3Д виртуелната прошетка како дел од целокупниот туристички потенцијал на општина Кавадарци можете да ја погледнете на следниот линк

За повеќе информации посетете го веб сајтот на општина Кавадарци

Библиотека Феткин ви препорачува

Нови наслови во библиотека Феткин

Настани и активности

ЈОУ Библиотека „Феткин“ Кавадарци

Јавен оглас за вработување на извршител во ЈОУ Библиотека “Феткин” Кавадарци на неопределено работно време

Врз основа на член 20-г став 1 од Законот за вработените војавниот сектор (Сл.Весник на РМ. бр. 27/14, 199/14, 27/16 , 35/18, 198/18 и Сл.Весник на РСМ. бр. 143/19 И 14/20) како и член 22 став 1 точка 1 и член 23 од Законот за работни односи (Службен весник на РМ...

Во Библиотека „Феткин“ Кавадарци, допатува Слончето Халки како дел од карванот „Приказни од моето маало“

Во Библиотека „Феткин“ Кавадарци, допатува Слончето Халки како дел од карванот „Приказни од моето маало“

„ПРИКАЗНИ ОД МОЕТО МААЛО“ –Во Библиотека „Феткин“ Кавадарци, допатува Слончето Халки како дел од карванот „Приказни од моето маало“, воедно се одржа креативна работилница во организација на Халкбанк АД Скопје на која учествуваа околу шеесет деца од градот. Тие од...

Приказни од моето маало

Приказни од моето маало

„Приказни од моето маало“ е патувачка авантура во вашите маала преку која ги истражуваме најубавите приказни раскажани низ детската креативност и фантазија. Овој пат ќе се дружиме со нашите другарчиња од Кавадарци... Сите се возбудени што едно слонче како мене со...

79 години од смртта на КОЧО РАЦИН

79 години од смртта на КОЧО РАЦИН

Денес се одбележуваат 79 години од смртта на КОЧО РАЦИН или Koста Апостолов Солев - Рацин, македонски книжевник и деец и еден од основоположниците на современата македонска книжевност. Неговата стихозбирка „Бели мугри“ издадена во Загреб во 1939 г. претставува едно од...

Последниот учебен ден на првачињата од ООУ „Гоце Делчев“ Кавадарци помина со бајка и подарени сликовници-боенки во просториите на Библиотека „Феткин“ Кавадарци

Последниот учебен ден на првачињата од ООУ „Гоце Делчев“ Кавадарци помина со бајка и подарени сликовници-боенки во просториите на Библиотека „Феткин“ Кавадарци

Денес учениците од прво одделение од ООУ „Гоце Делчев“ Кавадарци го одржаа последниот училишен час во просториите на Библиотека „Феткин“ -Кавадарци. На учениците им беше прочитана бајка, а директорот Петар Гурев на секој ученик му подари сликовница-боенка за да го...

Контакт

043/413-099
fetkinkav@t-home.mk

Директор, Петар Гурев

Адреса

7-ми Септември, бр.1
Кавадарци
1430
Р.С. Македонија
Локација

Работно време

Понеделник   08:30 - 19:00
Вторник           08:30 - 19:00
Среда               08:30 - 19:00
Четврток         08:30 - 19:00
Петок               08:30 - 19:00
Сабота              /
Недела             /

 

Следете не