Slide 3
Добро ни дојдовте во ЈОУ Библиотека „ФЕТКИН“

Библиотека „Феткин“ своите корени ги носи уште со формирањето на првото читалиште во 1870 година

Slide 3
Добро ни дојдовте во ЈОУ Библиотека „ФЕТКИН“

Библиотека „Феткин“ своите корени ги носи уште со формирањето на првото читалиште во 1870 година

Slide 3
Добро ни дојдовте во ЈОУ Библиотека „ФЕТКИН“

Библиотека „Феткин“ своите корени ги носи уште со формирањето на првото читалиште во 1870 година

Slide 3
Добро ни дојдовте во ЈОУ Библиотека „ФЕТКИН“

Библиотека „Феткин“ своите корени ги носи уште со формирањето на првото читалиште во 1870 година

previous arrow
next arrow
Slide 3
Добро ни дојдовте во ЈОУ Библиотека „ФЕТКИН“

Библиотека „Феткин“ своите корени ги носи уште со формирањето на првото читалиште во 1870 година

Slide 3
Добро ни дојдовте во ЈОУ Библиотека „ФЕТКИН“

Библиотека „Феткин“ своите корени ги носи уште со формирањето на првото читалиште во 1870 година

Slide 3
Добро ни дојдовте во ЈОУ Библиотека „ФЕТКИН“

Библиотека „Феткин“ своите корени ги носи уште со формирањето на првото читалиште во 1870 година

Slide 3
Добро ни дојдовте во ЈОУ Библиотека „ФЕТКИН“

Библиотека „Феткин“ своите корени ги носи уште со формирањето на првото читалиште во 1870 година

previous arrow
next arrow

За нас

Услуги

Новости

Контакт

Мисија

Визија

Културата заснована на вредностите кои ја надминуваат изолираноста, самодоволноста, ксенофобијата и предрасудите, ги овозможува виталните процеси на комуникација, размена на податоци и знаење, идеа и компетенција.

Јавната Општинска Установа Библиотека „Феткин“ е мултикултурен граѓански информативен центар и вредносен капитал на општина Кавадарци, а воедно и на нашата земја.

 

Наши услуги

Библиотека Феткин располага со богат книжен фонд.

Членска карта

Членарината изнесува 200 денари и трае една година, а позајмицата е пет денари за позајмена книга. Читателите имаат слободен пристап до книгите.

Правила и обврски при заченување

Правото за позајмица на библиотечен материјал е неотуѓиво, што значи дека со членската карта освен зачленетото лице, друго лице не може да врши позајмица.

Други услуги

Резервација на книга, Фотокопирање, Печатење, Скенирање, Помош при користење на услуги, Изнајмување
LCD проектор, Организација на настани,Изнајмување на некнижен материјал …

Престојни настани

Библиотека Феткин постојано ве известува за сите настани и активности што ги подготвуваме и реализираме и на нашиот веб сајт и на Facebook страната на библиотеката.

Виртуелна прошетка во Библиотека „ФЕТКИН“

3Д виртуелната прошетка како дел од целокупниот туристички потенцијал на општина Кавадарци можете да ја погледнете на следниот линк

За повеќе информации посетете го веб сајтот на општина Кавадарци

Библиотека Феткин ви препорачува

Нови наслови во библиотека Феткин

Видео упатство за користење на виртуелна библиотека COBISS+

Настани и активности

ЈОУ Библиотека „Феткин“ Кавадарци

Организиран настан за одбележување на меѓународниот ден на детската литература

Организиран настан за одбележување на меѓународниот ден на детската литература

По повод 2 Април, меѓународниот ден на детската литература, Библиотека Феткин Кавадарци и Сестринската библиотека Вук Караџиќ од Ковин Република Србија организираа настан за обележување на овој ден. Овој ден се празнува на роденденот на познатиот автор на детски...

21 Март-Светски ден на поезијата

21 Март-Светски ден на поезијата

Одлуката 21 Март да се прославува како Светски ден на поезијата била усвоена во Париз во 1999 година. Оттогаш, овој ден се прославува со книжевни собири низ целиот свет од страна на поетите кои испраќаат пораки во чест на стиховното творештво. Во таа чест ги...

СРЕЌЕН 8 МАРТ

СРЕЌЕН 8 МАРТ

Во пресрет на 8 Март, интернационалниот ден на жената, Библиотека Феткин организираше работилница за изработка на честитки и подароци во чест на овој празник. На работилницата учествуваа учениците од четврто одделение од ООУ Тошо Велков Пепето под менторство на...

Интервју со Петар Гурев, директор на Библиотека „Феткин“ Кавадарци

Интервју со Петар Гурев, директор на Библиотека „Феткин“ Кавадарци

Директорот на Библиотека Феткин Кавадарци гостин во подластот на младите новинари од Весник Ѓорче Петров Кавадарци . Горди на вакви ентузијасти уште од средно образованое. Ви благодариме за интервјуто и...

Библиотека „Феткин“ Kaвадарци денеска го прослави 21 февруари, Меѓународниот ден на мајчиниот јазик.

Библиотека „Феткин“ Kaвадарци денеска го прослави 21 февруари, Меѓународниот ден на мајчиниот јазик.

Библиотека „Феткин“ и оваа година го слави 21 февруари, Меѓународниот ден на мајчиниот јазик. Во соработка со СОШУ „Ѓорче Петров“ Кавадарци беше организирана едукативна работилница под наслов „Мајчиниот јазик-Тоа сум јас“. На работилницата учениците освен што укажаа...

Контакт

043/413-099
fetkinkav@t-home.mk

Директор, Петар Гурев

Адреса

7-ми Септември, бр.1
Кавадарци
1430
Р.С. Македонија
Локација

Работно време

Понеделник   08:00 - 19:00
Вторник           08:00 - 19:00
Среда               08:00 - 19:00
Четврток         08:00 - 19:00
Петок               08:00 - 19:00
Сабота              /
Недела             /

 

Следете не