Slide 3
Добро ни дојдовте во ЈОУ Библиотека „ФЕТКИН“

Библиотека „Феткин“ своите корени ги носи уште со формирањето на првото читалиште во 1870 година

Slide 3
Добро ни дојдовте во ЈОУ Библиотека „ФЕТКИН“

Библиотека „Феткин“ своите корени ги носи уште со формирањето на првото читалиште во 1870 година

Slide 3
Добро ни дојдовте во ЈОУ Библиотека „ФЕТКИН“

Библиотека „Феткин“ своите корени ги носи уште со формирањето на првото читалиште во 1870 година

Slide 3
Добро ни дојдовте во ЈОУ Библиотека „ФЕТКИН“

Библиотека „Феткин“ своите корени ги носи уште со формирањето на првото читалиште во 1870 година

previous arrow
next arrow
Slide 3
Добро ни дојдовте во ЈОУ Библиотека „ФЕТКИН“

Библиотека „Феткин“ своите корени ги носи уште со формирањето на првото читалиште во 1870 година

Slide 3
Добро ни дојдовте во ЈОУ Библиотека „ФЕТКИН“

Библиотека „Феткин“ своите корени ги носи уште со формирањето на првото читалиште во 1870 година

Slide 3
Добро ни дојдовте во ЈОУ Библиотека „ФЕТКИН“

Библиотека „Феткин“ своите корени ги носи уште со формирањето на првото читалиште во 1870 година

Slide 3
Добро ни дојдовте во ЈОУ Библиотека „ФЕТКИН“

Библиотека „Феткин“ своите корени ги носи уште со формирањето на првото читалиште во 1870 година

previous arrow
next arrow

За нас

Услуги

Новости

Контакт

Мисија

Визија

Културата заснована на вредностите кои ја надминуваат изолираноста, самодоволноста, ксенофобијата и предрасудите, ги овозможува виталните процеси на комуникација, размена на податоци и знаење, идеа и компетенција.

Јавната Општинска Установа Библиотека „Феткин“ е мултикултурен граѓански информативен центар и вредносен капитал на општина Кавадарци, а воедно и на нашата земја.

 

Наши услуги

Библиотека Феткин располага со богат книжен фонд.

Членска карта

Членарината изнесува 200 денари и трае една година, а позајмицата е пет денари за позајмена книга. Читателите имаат слободен пристап до книгите.

Правила и обврски при заченување

Правото за позајмица на библиотечен материјал е неотуѓиво, што значи дека со членската карта освен зачленетото лице, друго лице не може да врши позајмица.

Други услуги

Резервација на книга, Фотокопирање, Печатење, Скенирање, Помош при користење на услуги, Изнајмување
LCD проектор, Организација на настани,Изнајмување на некнижен материјал …

Престојни настани

Библиотека Феткин постојано ве известува за сите настани и активности што ги подготвуваме и реализираме и на нашиот веб сајт и на Facebook страната на библиотеката.

Виртуелна прошетка во Библиотека „ФЕТКИН“

3Д виртуелната прошетка како дел од целокупниот туристички потенцијал на општина Кавадарци можете да ја погледнете на следниот линк

За повеќе информации посетете го веб сајтот на општина Кавадарци

Библиотека Феткин ви препорачува

Нови наслови во библиотека Феткин

Видео упатство за користење на виртуелна библиотека COBISS+

Настани и активности

ЈОУ Библиотека „Феткин“ Кавадарци

УСПЕШНО ЗАВРШИ ЛИТЕРАТУРНИОТ ПОЕТСКИ ФЕСТИВАЛ „КАВАДАРЕЧКИ ПОЕТСКИ АНСАМБЛ“

УСПЕШНО ЗАВРШИ ЛИТЕРАТУРНИОТ ПОЕТСКИ ФЕСТИВАЛ „КАВАДАРЕЧКИ ПОЕТСКИ АНСАМБЛ“

На националниот конкурс кој го организираше Библиотека Феткин Кавадарци во соработка со нашата сограѓанка Милица Паулус а кој траеше од 13.09.2023 до 23.09.2023г, пристигнаа повеќе од 160 ПОЕТСКИ ТВОРБИ. Поради големиот интерес и тешката работа на жири комисијата за...

Директорот на Библиотека Феткин Кавадарци, Петар Гурев, присуствуваше на манифестацијата “Велешка поетска вечер”

Директорот на Библиотека Феткин Кавадарци, Петар Гурев, присуствуваше на манифестацијата “Велешка поетска вечер”

Директорот на Библиотека Феткин Кавадарци, Петар Гурев, присуствуваше на манифестацијата "Велешка поетска вечер" во организацоја на Клуб на писатели "Коста Солев Рацин" и Библиотеката Гоце Делчев од Велес. Директорот прими Благодарница од страна на Директорката на...

Присуство на отворање на “Градска дневна соба” во НУБ “Св. Климент Охридски” во Битола

Присуство на отворање на “Градска дневна соба” во НУБ “Св. Климент Охридски” во Битола

Претставници на Библиотека Феткин Кавадарци на 04.09.2023 присуствуваа на отворање на "Градска дневна соба" во НУБ "Св. Климент Охридски" во Битола, како дел од "Хортикултурни библиотеки"....

Вечерно литературно читање

Вечерно литературно читање

ВЕЧЕРНО ЛИТЕРАТУРНО ЧИТАЊЕ 13.08.2023 (НЕДЕЛА) ГРАДСКИ ПЛОШТАД КАВАДАРЦИ 20.001 ЧАСОТ Во рамки на Кавадаречко Културно Лето, Библиотека Феткин Кавадарци во соработка со Библиотека Гоце Делчев - Велес и Библиотеката 25 Мај од Валандово, организира Вечерно литературно...

За потребите на информативниот дел на Библиотека Феткин пуштени во употреба 3 информативни лед панели

За потребите на информативниот дел на Библиотека Феткин пуштени во употреба 3 информативни лед панели

За потребите на информативниот дел на Библиотека Феткин Кавадарци, набавени се и пуштени во употреба 3 информативни лед панели во А3 формат, на кои нашите сограѓани ќе бидат информирани за престојни културни збиднувања за територијата на Општина Кавадарци.  ...

Контакт

043/413-099
fetkinkav@t-home.mk

Директор, Петар Гурев

Адреса

7-ми Септември, бр.1
Кавадарци
1430
Р.С. Македонија
Локација

Работно време

Понеделник   08:00 - 19:00
Вторник           08:00 - 19:00
Среда               08:00 - 19:00
Четврток         08:00 - 19:00
Петок               08:00 - 19:00
Сабота              /
Недела             /

 

Следете не