Slide 3
Добро ни дојдовте во ЈОУ Библиотека „ФЕТКИН“

Библиотека „Феткин“ своите корени ги носи уште со формирањето на првото читалиште во 1870 година

Slide 3
Добро ни дојдовте во ЈОУ Библиотека „ФЕТКИН“

Библиотека „Феткин“ своите корени ги носи уште со формирањето на првото читалиште во 1870 година

Slide 3
Добро ни дојдовте во ЈОУ Библиотека „ФЕТКИН“

Библиотека „Феткин“ своите корени ги носи уште со формирањето на првото читалиште во 1870 година

Slide 3
Добро ни дојдовте во ЈОУ Библиотека „ФЕТКИН“

Библиотека „Феткин“ своите корени ги носи уште со формирањето на првото читалиште во 1870 година

previous arrow
next arrow
Slide 3
Добро ни дојдовте во ЈОУ Библиотека „ФЕТКИН“

Библиотека „Феткин“ своите корени ги носи уште со формирањето на првото читалиште во 1870 година

Slide 3
Добро ни дојдовте во ЈОУ Библиотека „ФЕТКИН“

Библиотека „Феткин“ своите корени ги носи уште со формирањето на првото читалиште во 1870 година

Slide 3
Добро ни дојдовте во ЈОУ Библиотека „ФЕТКИН“

Библиотека „Феткин“ своите корени ги носи уште со формирањето на првото читалиште во 1870 година

Slide 3
Добро ни дојдовте во ЈОУ Библиотека „ФЕТКИН“

Библиотека „Феткин“ своите корени ги носи уште со формирањето на првото читалиште во 1870 година

previous arrow
next arrow

За нас

Услуги

Новости

Контакт

Мисија

Визија

Културата заснована на вредностите кои ја надминуваат изолираноста, самодоволноста, ксенофобијата и предрасудите, ги овозможува виталните процеси на комуникација, размена на податоци и знаење, идеа и компетенција.

Јавната Општинска Установа Библиотека „Феткин“ е мултикултурен граѓански информативен центар и вредносен капитал на општина Кавадарци, а воедно и на нашата земја.

 

Наши услуги

Библиотека Феткин располага со богат книжен фонд.

Членска карта

Членарината изнесува 200 денари и трае една година, а позајмицата е пет денари за позајмена книга. Читателите имаат слободен пристап до книгите.

Правила и обврски при заченување

Правото за позајмица на библиотечен материјал е неотуѓиво, што значи дека со членската карта освен зачленетото лице, друго лице не може да врши позајмица.

Други услуги

Резервација на книга, Фотокопирање, Печатење, Скенирање, Помош при користење на услуги, Изнајмување
LCD проектор, Организација на настани,Изнајмување на некнижен материјал …

Престојни настани

Библиотека Феткин постојано ве известува за сите настани и активности што ги подготвуваме и реализираме и на нашиот веб сајт и на Facebook страната на библиотеката.

Виртуелна прошетка во Библиотека „ФЕТКИН“

3Д виртуелната прошетка како дел од целокупниот туристички потенцијал на општина Кавадарци можете да ја погледнете на следниот линк

За повеќе информации посетете го веб сајтот на општина Кавадарци

Библиотека Феткин ви препорачува

Нови наслови во библиотека Феткин

Видео упатство за користење на виртуелна библиотека COBISS+

Настани и активности

ЈОУ Библиотека „Феткин“ Кавадарци

Промоција на книгата „Тајните на Хавиер Шинингнаут“ од Александар Ресавски

Промоција на книгата „Тајните на Хавиер Шинингнаут“ од Александар Ресавски

Ве покануваме на промоција на книгата „Тајните на Хавиер Шинингнаут“ од Александар Ресавски на која издаавач е Библиотека Феткин и претставување на книгата „Патот до карпестата планина.   Кога: 19 мај 2023 во 18.00 часот Каде: Библиотека Феткин Кавадарци Да ги...

По повод  Денот на македонскиот јазик, Библиотека Феткин, организираше настан за обележување на овој значаен празник

По повод Денот на македонскиот јазик, Библиотека Феткин, организираше настан за обележување на овој значаен празник

05 Мај - Денот на макдедонскиот јазик По повод Денот на македонскиот јазик, Библиотека Феткин, организираше настан за обележување на овој значаен празник. Директорот на библиотекаата ги пречека децата од големата група од објектот Сонце од Градинката Рада Поцева и...

Статистички податоци за работата на библиотеките, рамноправни членки на системот COBISS за 2022 година

Статистички податоци за работата на библиотеките, рамноправни членки на системот COBISS за 2022 година

БЛАГОДАРНОСТ Денес, од страна на ВБМ центарот на НУБ „Св.Климент Охридски“ Скопје, Пристигнаа статистичките податоци за работата на библиотеките , рамноправни членки на системот COBISS за 2022 година. COBISS системот е официјален систем за работа на библиотеките на...

Трета Меѓународна конференција на БЗМ – „Библиотеките како ризница на движното културно наследство“

Трета Меѓународна конференција на БЗМ – „Библиотеките како ризница на движното културно наследство“

ЈОУ Библиотека ,, Феткин ,, на 27 и 28 април, учествува на Третата Меѓународна конференција на БЗМ - „Библиотеките како ризница на движното културно наследство“ во Охрид. Стручни излагања и презентации имаа библиотекари од Белград, Грачаница, Врање, Краљево, Херцег...

Контакт

043/413-099
fetkinkav@t-home.mk

Директор, Петар Гурев

Адреса

7-ми Септември, бр.1
Кавадарци
1430
Р.С. Македонија
Локација

Работно време

Понеделник   08:00 - 19:00
Вторник           08:00 - 19:00
Среда               08:00 - 19:00
Четврток         08:00 - 19:00
Петок               08:00 - 19:00
Сабота              /
Недела             /

 

Следете не