Slide 3
Добро ни дојдовте во ЈОУ Библиотека „ФЕТКИН“

Библиотека „Феткин“ своите корени ги носи уште со формирањето на првото читалиште во 1870 година

Slide 3
Добро ни дојдовте во ЈОУ Библиотека „ФЕТКИН“

Библиотека „Феткин“ своите корени ги носи уште со формирањето на првото читалиште во 1870 година

Slide 3
Добро ни дојдовте во ЈОУ Библиотека „ФЕТКИН“

Библиотека „Феткин“ своите корени ги носи уште со формирањето на првото читалиште во 1870 година

Slide 3
Добро ни дојдовте во ЈОУ Библиотека „ФЕТКИН“

Библиотека „Феткин“ своите корени ги носи уште со формирањето на првото читалиште во 1870 година

previous arrow
next arrow
Slide 3
Добро ни дојдовте во ЈОУ Библиотека „ФЕТКИН“

Библиотека „Феткин“ своите корени ги носи уште со формирањето на првото читалиште во 1870 година

Slide 3
Добро ни дојдовте во ЈОУ Библиотека „ФЕТКИН“

Библиотека „Феткин“ своите корени ги носи уште со формирањето на првото читалиште во 1870 година

Slide 3
Добро ни дојдовте во ЈОУ Библиотека „ФЕТКИН“

Библиотека „Феткин“ своите корени ги носи уште со формирањето на првото читалиште во 1870 година

Slide 3
Добро ни дојдовте во ЈОУ Библиотека „ФЕТКИН“

Библиотека „Феткин“ своите корени ги носи уште со формирањето на првото читалиште во 1870 година

previous arrow
next arrow

За нас

Услуги

Новости

Контакт

Мисија

Визија

Културата заснована на вредностите кои ја надминуваат изолираноста, самодоволноста, ксенофобијата и предрасудите, ги овозможува виталните процеси на комуникација, размена на податоци и знаење, идеа и компетенција.

Јавната Општинска Установа Библиотека „Феткин“ е мултикултурен граѓански информативен центар и вредносен капитал на општина Кавадарци, а воедно и на нашата земја.

 

Наши услуги

Библиотека Феткин располага со богат книжен фонд.

Членска карта

Членарината изнесува 200 денари и трае една година, а позајмицата е пет денари за позајмена книга. Читателите имаат слободен пристап до книгите.

Правила и обврски при заченување

Правото за позајмица на библиотечен материјал е неотуѓиво, што значи дека со членската карта освен зачленетото лице, друго лице не може да врши позајмица.

Други услуги

Резервација на книга, Фотокопирање, Печатење, Скенирање, Помош при користење на услуги, Изнајмување
LCD проектор, Организација на настани,Изнајмување на некнижен материјал …

Престојни настани

Библиотека Феткин постојано ве известува за сите настани и активности што ги подготвуваме и реализираме и на нашиот веб сајт и на Facebook страната на библиотеката.

Виртуелна прошетка во Библиотека „ФЕТКИН“

3Д виртуелната прошетка како дел од целокупниот туристички потенцијал на општина Кавадарци можете да ја погледнете на следниот линк

За повеќе информации посетете го веб сајтот на општина Кавадарци

Библиотека Феткин ви препорачува

Нови наслови во библиотека Феткин

Видео упатство за користење на виртуелна библиотека COBISS+

Настани и активности

ЈОУ Библиотека „Феткин“ Кавадарци

Тивка читална и саем на книга по 19 пат во Кавадарци

Тивка читална и саем на книга по 19 пат во Кавадарци

Саем на книга, по 19 пат, денеска беше отворен во просториите на градската библиотека ,,Феткин" во Кавадарци. Директорот на библиотеката, Петар Гурев појасни дека книгите од издавачките куќи можат да се купат по саемски цени до петок, секојдневно од девет до 19 часот....

Со гордост ви го најавуваме 19тиот по ред САЕМ НА КНИГАТА 2023

Со гордост ви го најавуваме 19тиот по ред САЕМ НА КНИГАТА 2023

По повод месецот на книгата, Библиотека Феткин, Градоначалникот и Советот на Општина Кавадарци го организираат Саемот на книгата. Од 30 Октомври (Понеделник) до 03 Ноември (Петок) 2023 Од 08.00 до 19.00 часот - во просториите на Библиотека Феткин. Издавачки куќи:...

Регионална средба со носителите на проектот ,,Како до подобри услови за работа на библиотеките и до подобра норматива за вршење на библиотечната дејност”

Регионална средба со носителите на проектот ,,Како до подобри услови за работа на библиотеките и до подобра норматива за вршење на библиотечната дејност”

На 05.10.2023 г. во ЈОУ- Библиотека ,,Феткин"- Кавадарци, се одржа регионална средба со носителите на проектот ,,Како до подобри услови за работа на библиотеките и до подобра норматива за вршење на библиотечната дејност", Јелисавета Костадиновска, Јана Михајловска и...

Ја  славиме ДЕТСКАТА НЕДЕЛА

Ја славиме ДЕТСКАТА НЕДЕЛА

По повод детската недела, Библиотека Феткин, во соработка со Основните училишта од Општина Кавадарци подготви посебна програма за прием на првачињата и други ученици од основните училишта. Учениците ги запознаваме со работата на библиотеката и му читаме одбрани бајки...

УСПЕШНО ЗАВРШИ ЛИТЕРАТУРНИОТ ПОЕТСКИ ФЕСТИВАЛ „КАВАДАРЕЧКИ ПОЕТСКИ АНСАМБЛ“

УСПЕШНО ЗАВРШИ ЛИТЕРАТУРНИОТ ПОЕТСКИ ФЕСТИВАЛ „КАВАДАРЕЧКИ ПОЕТСКИ АНСАМБЛ“

На националниот конкурс кој го организираше Библиотека Феткин Кавадарци во соработка со нашата сограѓанка Милица Паулус а кој траеше од 13.09.2023 до 23.09.2023г, пристигнаа повеќе од 160 ПОЕТСКИ ТВОРБИ. Поради големиот интерес и тешката работа на жири комисијата за...

Контакт

043/413-099
fetkinkav@t-home.mk

Директор, Петар Гурев

Адреса

7-ми Септември, бр.1
Кавадарци
1430
Р.С. Македонија
Локација

Работно време

Понеделник   08:00 - 19:00
Вторник           08:00 - 19:00
Среда               08:00 - 19:00
Четврток         08:00 - 19:00
Петок               08:00 - 19:00
Сабота              /
Недела             /

 

Следете не