Манифестација “Пролет,љубов,смеа”

Манифестација “Пролет,љубов,смеа”

Денес во рамки на манифестацијата “Пролет,љубов,смеа” организирана од Дом на култура “Крсте Мисирков” Свети Николе, претставници на нашата Библиотека учествуваа на наградниот конкурс. Претставничката Драгица Тасева под менторство на професор...
Одбележување на Меѓународниот ден на Ромите

Одбележување на Меѓународниот ден на Ромите

По повод одбележувањето на Меѓународниот ден на Ромите 8-ми Април, во просториите на Библиотека Феткин Кавадарци ученици претставници од училиштето СУГС Шаип Јусуф од Шуто Оризари Скопје, во соработка со Средното училиште „Ѓорче Петров“ – Кавадарци и...
Денес во нашата библиотека наидовме на интересна приказна.

Денес во нашата библиотека наидовме на интересна приказна.

Денес во нашата библиотека наидовме на интересна приказна. Carsten Schepers е германец од Берлин кој што пред 4 години решил да го пропешачи светот. Од Берлин преку Белгија, Луксембург, Франција, Андора шпанија Португалија и потоа цел Балкан, има поминато повеќе од...
Нацртај омилен лик од детска книга

Нацртај омилен лик од детска книга

По повод распишаниот ликовен натпревар : „Нацртај омилен лик од детска книга“, ги доделивме Благодарниците на сите учесници и им подаривма книга. На најдобрите им доделивме бесплтно членство. Во категорија 1 до 5 одд. 1. Ева Наќова IV одд 2. Јана Баснаркова IV одд Во...