Библиотека „ФЕТКИН“ организира промоција на Книгата „Потрага по загубениот гроб“ од Панче Коцев

Библиотека „ФЕТКИН“ организира промоција на Книгата „Потрага по загубениот гроб“ од Панче Коцев

На 30.11.2022 (Среда) со почеток во 18 часот Biblioteka Fetkin-Kavadarci организира промоција на Книгата „Потрага по загубениот гроб“ од Панче Коцев . Делото е „триаголник скроен од наука, интрига и авантура“ – тројца еминентни професори по археологија, поранешни...
На денешен ден 25 Ноември 1939 е испечатена стихозбирката „Бели мугри“, збирка поезија од Кочо Рацин

На денешен ден 25 Ноември 1939 е испечатена стихозбирката „Бели мугри“, збирка поезија од Кочо Рацин

На денешен ден 25 Ноември 1939 е испечатена стихозбирката „Бели мугри“, збирка поезија од Кочо Рацин. Објавена е во Самобор, во близината на Загреб. Таа е трета стихозбирка објавена на македонски јазик по стихозбирките на Венко Марковски, „Народни бигори“ и „Огинот“,...
Библиотека Благој Јанков Мучето Струмица по повод Денот на заштитниците на Град Струмица, распишува литературен конкурс

Библиотека Благој Јанков Мучето Струмица по повод Денот на заштитниците на Град Струмица, распишува литературен конкурс

Библиотека Благој Јанков Мучето Струмица по повод Денот на заштитниците на Град Струмица, распишува литературен конкурс. Ги охрабруваме сите заинтересирани да се јават со свои литературни творби на конкурсот, кој можете да го видите во целост во...