Промоција на книгите: “Простувања” и “Виножито во квечерина” и двете од роднокрајниот автор, Гордана Кароловска

Промоција на книгите: “Простувања” и “Виножито во квечерина” и двете од роднокрајниот автор, Гордана Кароловска

Промоција на книгите: “Простувања” и “Виножито во квечерина” и двете од роднокрајниот автор, Гордана Кароловска. Промоцијата се одржа во просториите на ЈОУБиблиотека “Феткин” –...
Промоција на книгата “Автопатот за Делфи“ од авторот Тодор Богев од Кавадарци

Промоција на книгата “Автопатот за Делфи“ од авторот Тодор Богев од Кавадарци

На 26 мај 2023, Библиотека Феткин и Домот на Културата “Иван Мазов – Климе“ Кавадарци, организираа промоција на книгата “Автопатот за Делфи“ од авторот Тодор Богев од Кавадарци. Промоцијата беше мултимедијален настан, со поезија, музика, дегустација на вина од...
Градоначалникот Митко Јанчев беше домаќин на директори и библиотекари од 20 јавни библиотеки од Македонија

Градоначалникот Митко Јанчев беше домаќин на директори и библиотекари од 20 јавни библиотеки од Македонија

По завршниот настан на проектот „Структурен дијалог за Заштита и унапредување на библиотекарството во време на економска криза преку размена на добри практики“ организиран од Библиотека Феткин Кавадарци, градоначалникот Митко Јанчев беше домаќин на директори и...
Национален настан дел од проектот  „Структурен дијалог за Заштита и унапредување на библиотекарството во време на економска криза преку размена на добри практики“

Национален настан дел од проектот „Структурен дијалог за Заштита и унапредување на библиотекарството во време на економска криза преку размена на добри практики“

На 22 и 23 Мај, библиотека Феткин Кавадарци во партнерство со БЗМ организираше национален настан дел од проектот „Структурен дијалог за Заштита и унапредување на библиотекарството во време на економска криза преку размена на добри практики“. Проектот е финансиран од...