Нацртај омилен лик од детска книга

Нацртај омилен лик од детска книга

По повод распишаниот ликовен натпревар : „Нацртај омилен лик од детска книга“, ги доделивме Благодарниците на сите учесници и им подаривма книга. На најдобрите им доделивме бесплтно членство. Во категорија 1 до 5 одд. 1. Ева Наќова IV одд 2. Јана Баснаркова IV одд Во...
2 април – Светски ден на детската книга

2 април – Светски ден на детската книга

По повод 2 Април Светскиот ден на детската книга и роденден на Ханс Кристијан Андерсен , библиотека” Феткин ” ги повикa учениците од 1 до 9 одделение да го нацртаат омилениот лик од детска книга. Пристигнаа прекрасни цртежи со ликови од Снежана, Пинокио...
На денешен ден роден е Борисав Бора Станковиќ

На денешен ден роден е Борисав Бора Станковиќ

На денешен ден роден е Борисав Бора Станковиќ (Врање, 31 март 1876 — Белград, 22 октомври 1927) .Бил раскажувач, романсиер, драматичар и едан од најзначајните писатели на српскиот реализам. На српската книжевна сцена се пробил дури со збирката раскази „Од старото...
„Прекрасната самотија“ – Њујорк тајмс бестселер

„Прекрасната самотија“ – Њујорк тајмс бестселер

„Прекрасната самотија“ е неверојатна приказна која ќе ве остави будни цела ноќ; приказна за љубовта и загубата, борбата за преживување и дивината која живее во природата, но и во човекот. Ернт Олбрајт, поранешен воен затвореник, се враќа од војната во Виетнам како...
Нацртај го омилениот лик  од детска книга

Нацртај го омилениот лик од детска книга

Натпревар за најдобар цртеж со лик од детска книга за учениците од 1 до 9 одд По повод 2 Април Свескиот ден на детската книга и роденден на Ханс Кристијан Андерсен , библиотека” Феткин ” ги повикува учениците од 1 до 9 одделение да го нацртаат омилениот...
Одбележување на 21 Март- Светски ден на поезијата

Одбележување на 21 Март- Светски ден на поезијата

“Најубавите песни напишани и испеани за жената” По повод Светскиот ден на поезијата 21 Март, ЈОУ Библиотека “Феткин” и СОЗШУ “Ѓорче Петров” ја продолжуваат долгогодишната сoработка во организирање и реализирање заеднички културни...