Едукација на младите за екологијата

Едукација на младите за екологијата

На 20.05.2019 год. во просториите на библиотеката „Феткин“ Кавадарци се одржа едукација на младите за екологијата. Предавачи: Гордана Хаџи-Мустафова, Јован...
Учество на поетската манифестација „Пролет, љубов, смеа“

Учество на поетската манифестација „Пролет, љубов, смеа“

По повод светскиот ден на книгата 23 Април, библиотеката „Феткин“ учествуваше на поетската манифестација „Пролет, љубов, смеа“, што се одржа во домот на културата „Крсте Мисирков“-Свети Николе. На манифестацијата учествуваа најдобрите творби од објавениот конкурс и...

Поетската манифестација „Пролет, љубов, смеа“

По повод Светскиот ден на книгата и авторското право 23 април, библиотеката „Феткин“ ,се приклучува на поетската манифестација „Пролет, љубов, смеа“. Манифестацијата е од натпреварувачки карактер. Поетските творби се на тема „Пролет, љубов, смеа“. Учесниците ќе се...