САКАМ КНИГИ во Кавадарци

САКАМ КНИГИ во Кавадарци

Славењето на месецот на книгата го започнуваме со еднодневен продажен саем на Сакам Книги , Како најава на традиционалниот саем на книга во Библиотека Феткин. Повелете На 𝟐𝟓.𝟏𝟎.𝟮𝟬𝟮𝟮 (вторник) од 10 до 18...
Меморандум за соработка помеѓу ЈОУ Библиотека „Феткин“ Кавадарци и ЈОУ Библиотека „Гоце Делчев“ – Гевгелија

Меморандум за соработка помеѓу ЈОУ Библиотека „Феткин“ Кавадарци и ЈОУ Библиотека „Гоце Делчев“ – Гевгелија

Денес во Гевгелија, Директорот на ЈОУ Библиотека „Феткин“ Кавадарци,- Петар Гурев и директорот на ЈОУ Библиотека „Гоце Делчев“ – Гевгелија – Стефан Марковски потпишаа меморандум за соработка помеѓу двете институции. Целта на овој меморандум е подобрување...
Промоција на романите „Јавачот“ и „Судбини“

Промоција на романите „Јавачот“ и „Судбини“

Вчера 13.10.2022 во просториите на Библиотека Феткин Кавадарци се одржа промоција на романите „Јавачот“ и „Судбини“ од струмичанката Бранка Цветкова. Промотор на книгите беше Професорот Иван Котев, а извадоци од книгите читаше Ангела Атанасова. Романот „ Јавачот “, е...
Промоција на дела на струмичанката Бранка Цветкова

Промоција на дела на струмичанката Бранка Цветкова

Библиотека „Феткин“, Градоначалникот и Советот на Општина Кавадарци ве покануваат на промоција. На 13.10.2022 со почеток бо 18:00 часот во просториите на Библиотека Феткин Кавадарци, ќе се одржи промоција на дела на струмичанката Бранка Цветкова....
Библиотека Феткин ја слави детската недела – првачињата од ООУ „Тоде Хаџи-Тефов“

Библиотека Феткин ја слави детската недела – првачињата од ООУ „Тоде Хаџи-Тефов“

По повод Детската недела Библиотека Феткин ги пречекаа првачињата од ООУ „Тоде Хаџи-Тефов“ , Директорот на библиотеката му објасни на учениците како функционира библиотеката, а потоа имаа можност да ги разгледаат депоата на библиотеката. Пред крајниот разговор на...