Присуство на отворање на “Градска дневна соба” во НУБ “Св. Климент Охридски” во Битола

Присуство на отворање на “Градска дневна соба” во НУБ “Св. Климент Охридски” во Битола

Претставници на Библиотека Феткин Кавадарци на 04.09.2023 присуствуваа на отворање на “Градска дневна соба” во НУБ “Св. Климент Охридски” во Битола, како дел од “Хортикултурни библиотеки”....
Вечерно литературно читање

Вечерно литературно читање

ВЕЧЕРНО ЛИТЕРАТУРНО ЧИТАЊЕ 13.08.2023 (НЕДЕЛА) ГРАДСКИ ПЛОШТАД КАВАДАРЦИ 20.001 ЧАСОТ Во рамки на Кавадаречко Културно Лето, Библиотека Феткин Кавадарци во соработка со Библиотека Гоце Делчев – Велес и Библиотеката 25 Мај од Валандово, организира Вечерно...
За потребите на информативниот дел на Библиотека Феткин пуштени во употреба 3 информативни лед панели

За потребите на информативниот дел на Библиотека Феткин пуштени во употреба 3 информативни лед панели

За потребите на информативниот дел на Библиотека Феткин Кавадарци, набавени се и пуштени во употреба 3 информативни лед панели во А3 формат, на кои нашите сограѓани ќе бидат информирани за престојни културни збиднувања за територијата на Општина Кавадарци.  ...
Изложба на укоричени изданија од Дневниот Весник Нова Македонија

Изложба на укоричени изданија од Дневниот Весник Нова Македонија

На 14 јули 2023 година (Петок) Ве покануваме на ИЗЛОЖБА НА УКОРИЧЕНИ ИЗДАНИЈА ОД ДНЕВНИОТ ВЕСНИК НОВА МАКЕДОНИЈА. Библиотека Феткин ќе ги изложи пред граѓаните, сите излезени броеви на дневниот весник „Нова Македонија“ од 1946 година па се до 2002 година. Се гледаме...