Организиран настан за одбележување на меѓународниот ден на детската литература

Организиран настан за одбележување на меѓународниот ден на детската литература

По повод 2 Април, меѓународниот ден на детската литература, Библиотека Феткин Кавадарци и Сестринската библиотека Вук Караџиќ од Ковин Република Србија организираа настан за обележување на овој ден. Овој ден се празнува на роденденот на познатиот автор на детски...
21 Март-Светски ден на поезијата

21 Март-Светски ден на поезијата

Одлуката 21 Март да се прославува како Светски ден на поезијата била усвоена во Париз во 1999 година. Оттогаш, овој ден се прославува со книжевни собири низ целиот свет од страна на поетите кои испраќаат пораки во чест на стиховното творештво. Во таа чест ги...
СРЕЌЕН 8 МАРТ

СРЕЌЕН 8 МАРТ

Во пресрет на 8 Март, интернационалниот ден на жената, Библиотека Феткин организираше работилница за изработка на честитки и подароци во чест на овој празник. На работилницата учествуваа учениците од четврто одделение од ООУ Тошо Велков Пепето под менторство на...
Интервју со Петар Гурев, директор на Библиотека „Феткин“ Кавадарци

Интервју со Петар Гурев, директор на Библиотека „Феткин“ Кавадарци

Директорот на Библиотека Феткин Кавадарци гостин во подластот на младите новинари од Весник Ѓорче Петров Кавадарци . Горди на вакви ентузијасти уште од средно образованое. Ви благодариме за интервјуто и...