Билиотека Феткин Ви подарува

Билиотека Феткин Ви подарува

Почитувани наши верни читатели и следбеници на пишаниот збор, предновогодишниот период е синоним за среќа, насмевки и подароци, по тој повод ние оваа недела ви подаруваме платненa торбa за книга.Со овој поддарок воедно се вклучуваме во заштита на животната средина за...
Година во чест на Блаже Конески 2021

Година во чест на Блаже Конески 2021

Пред 100 години, на 19 декември 1921 година во село Небрегово (Прилепско), е роден ненадминливиот Блаже Конески. Слава му! ТЕШКОТО (Блаже Конески) О тешкото! Зурли штом диво ќе писнат, штом тапан ќе грмне со подземен екот – во градиве зошто жал лута ме стиска,...
Во посета на библиотеката „Феткин“ беа учениците од VIIа и  IXа одделение од ООУ „Страшо Пинџур“ од Кавадарци

Во посета на библиотеката „Феткин“ беа учениците од VIIа и IXа одделение од ООУ „Страшо Пинџур“ од Кавадарци

Во посета на библиотеката „Феткин“ беа учениците од VIIа и IXа одделение од ООУ „Страшо Пинџур“ од Кавадарци со наставничките Елеонора Коцева и Павлинка Костадинова. Учениците се запознаа со фондот на книги и работата на...